Biograd, 2014.11.06-09.

A Burin Yachting Club, Burin Yachtcharter és a Yacht Club Biograd szervezésében 2014. november november 6 és 9. között került megrendezésre kilencedik alkalommal az Elan Impression Sailing Week a biogradi öbölben, a a Marina Kornati előtti vízterületen.

A nemzetközi megmérettetésre osztrák, magyar, lengyel, szlovák, szlovén, horvát és cseh vitorlás csapatok érkeztek.

A versenyben három kategóriában indultak a résztvevők: Elan Impression, Elan Crusiser és Elan Performance, habár ezen hajók mindegyike ORC besorolásban alapján is versenyzett.

Sajnos az előregisztrált versenyzők egy része az extrém erős szél miatt nem tudott megérkezni a verseny helyszínére a csütörtöki napon.

A pénteki napon a szél tovább erősödött és az aznapi kormányosi értekezletet megelőzően már 40 csomó feletti szélerősséget mértek. A parti halasztást követően kora délután törölték a pénteki futamokat, a folyamatosan növekvő szélerősségre tekintettel. A résztvevők a futamok törlését követően teljes erőbedobással készülhettek a péntek estére meghirdetett Indiana Jones Partira.

Az időjárás a jósoltak ellenére a versenyzők mellé állt és a szombati napon viszonylag stabil 10-12 csomós dél keleti szélben összesen három futam került megrendezésre. Két up and down pályafutamot és egy navigációs túraversenyt sikerült megrendezni a szombati napon, mire estére a szél teljesen leállt volna.



A díjkosztó ünnepséget követően a résztvevők a fergeteges hangulatú Yugo Nosztalgia Partin pihenték ki magukat.

A lelkesebb versenyzőknek meghirdetett vasárnapi Elan 210-es futam törölték, viszont a többi hajóosztály számára egy kombinált pálya, túra futam került megrendezésre. Az időjárás rendkívül kegyes volt a vasárnapi verseny résztvevőivel, mivel a kellemes szél mellett a hőmérő higanyszála tartósan 25 fok fölött maradt. Így a versenyzők rövid ujjú pólóban és rövidnadrágban versenyezhették végig a vitorlás hétvége utolsó futamát.