Lassan véget ér az idei esztendő, és a pulai verseny az egyik lehetőség, hogy szépen búcsúzzanak a fiatalok a 2008-as szezontól.

Régóta népszerű a magyar vitorlázók körében a pulai verseny, nem volt ez idén sem másképp. Az ifjúsági osztályok nagy számban képviseltették magukat a viadalon. Az Optimist válogatott komplett csapattal és pár új arccal volt jelen, és akik kiültek tőlük idén, azoknak  ez volt az első komoly megmérettetése új hajóosztályában.

A verseny vízi része 3 naposra volt tervezve, és hat futamra. Ezekből egyes osztályoknak 4, másoknak 5 futamot sikerült megrendezni.

Laser Radial osztályban 60 induló volt, és 5 futamból hirdettek eredményt vasárnap. Mátyás Viktor szerepelt a legjobban a magyar versenyzők közül, és a 19. helyet szerezte meg. Az második futamban egy kiemelkedő 7. helyet csinált, többi eredménye átlagosnak mondható. Böröcz Bence 27., Földesi Gergely a 31., Héjj Ádám 45., Kovács Dániel 48., Bak Sebestyén 56., Bathó Péter pedig érvényes futam nélkül a 60. helyen végzett.

Laser 4.7-ben 61 induló 4 futamot teljesített. Optimist EB ezüstérmesünk Péch Fanni szerepelt a legjobban ebben az osztályban, és a 25. helyen végzett a mezőnyben. Úgy tűnik, hogy kezd beleszokni új osztályába, reményeim szerint tavaszra bele is erősödik majd. 35. helyen végzett egy szintén volt Optimistes Huszka Mátyás. Héjj Viktória 41., Virág Zsófi 47., Héjj Eszter 51., Fehér Mátyás az 55. helyen végzett.

Optimistben az ifik közül ezúttal Gyapjas Balázs végzett a legelőkelőbb helyen. 230 induló közül a 31. helyen végzett, egy második helyet begyűjtve a négy futamból. Kellemes meglepetés Élőházi Dorottya szereplése, aki a 40. helyen végzett. 41. lett Péch Lóránt, 60. Vadnai Benjámin, 92. Wolf András, 112. Kerekes Attila, 123. Takács Levente, 155. Cséby Flóra Hanna, 157. Varga Dániel ( egy 5. hely után begyűjtött 2 BFD-t ), 192. Pálmai Zsolt.

A serdülők 105 indulója közül Vadnai Jonatán és Gyapjas Zsombor szerepeltek a legjobban, ők a 10. és 11. helyeket szerezték meg összesítésben. A révfülöpi Tóth Levente 24., Jelmer Veenstra a 37., Tóth Márton 57. helyen végzett.

Gratulálunk a fiatalok csapatának, jó lenne, ha az idei lendület jövőre is kitartana, és a nagyszerű edzők munkáját tükröző eredmények születhetnének 2009-ben is.