Ha lenne légi ösvény, akkor azt a Szparis 29er-csapat bizony már teljesen gyepmentesre taposta volna a Budapest – Barcelona viszonylatban. A Barcelona International Sailing Center (http://bisc.cat/) tökéletes választásnak bizonyult a téli felkészülés céljaira. Goszleth Marcell edző és a fiúk összeszoktak már és Marcell beszámolója alapján talán ugyanez elmondható a fiúk-hajók vonatkozásban is…


„Az elmúlt héten barcelonai felkészülésünk utolsó állomásához érkeztünk. Alkalomról alkalomra egyre szerencsésebbek voltunk az időjárással és ez a hét megkoronázta az eddig is jól sikerült edzéseinket. Csupán pár órára hagyott minket cserben a nap, egyébként mindvégig verőfényben, 8-15 csomós szelekben csiszolta tudását a csapat.


Nagy öröm volt számomra látni azt, hogy a kezdeti küzdelmek nyomán mostanra egyre magabiztosabban vitorlázzák ezeket a kis skiffeket a srácok. Ahogy kezdenek felnőni a feladathoz, úgy válik mind hatékonyabbá az edzéssel töltött idő.


A vitorlázásban az is jó, hogy egy életen át lehet újabb és újabb ismereteket szerezni. Ez a megismerési folyamat olyan, mint a tenger maga: hullámvölgyek és hullámhegyek váltják egymást. Sok nehézséget kell leküzdeni a tanulás során, de aki kitart, az előbb-utóbb a játék örömét is megtapasztalhatja jutalmul.


A fiúk talán most értek fejlődésük első olyan hullámának tetejére, ahol már átélik azt az élményt, amit a 29er-rel vitorlázás jelent. Erről a hullámról már ellátunk valameddig, így következő lépcsőként Franciaországba utazunk az első versenyünkre azzal a céllal, hogy felmérjük, hol tartunk a nemzetközi élmezőnyhöz képest.


Április végén pedig debütál a 29er versenyzés már itthon is, az első ranglista verseny a Kereked Kupa lesz. Itt minden érdeklődőnek szívesen mesélünk az eddig szerzett tapasztalatainkról.”

Szóval hajrá fiúk, hajrá Marcell, hajrá 29er!