Ha a Jóisten is úgy akarja Balatonfüzfőn lesz a hétvégén jégvitorlás verseny.


VERSENYKIÍRÁS

DN

ILLATOS KUPA

Balatonfűzfő, 2005. február 19-20.


A verseny rendezője: Jégvitorlás Szövetség Balatonfűzfői DN flottája

A verseny helye: a Balatonfűzfői öböl

A verseny időpontja: 2005. február 19-20.

A verseny felelős rendezője: Huzsvárné Fejes Dóra  ( 06-30-204-8974)

A versenybíróság elnöke: Huzsvár Zoltán

Versenyorvos: Dr. Rimay László


A verseny célja: a jégvitorlás sport népszerűsítése, a Balaton, s egyben Balatonfűzfő téli sportéletének színesítése, látvány és öröm szerzés a résztvevők és az érdeklődők számára.

Versenyszabályok: az IDNIYRA érvényes alapszabályának és versenyszabályzatának előírásai, a Magyar DN Osztályszövetség versenyutasítása és versenyrendelkezései, a DN osztályelőírásai és a jelen versenykiírás

Nevezés helye: a Balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület klubháza

Nevezés ideje: 2005. február 19. 900-1000

Nevezési díj: 3.000.- Ft

Versenyzői értekezlet: 2005. február 19. 1000-kor az Egyesület klubházában, ill. a rajtok előtt, ha szükséges az „L” lobogó + hangjelzés esetén

A versenypálya helye: a Balatonfűzfői öbölben kitűzött és a versenyzői értekezleten közzétett pálya.

Rajtidők: az első futam rajtideje: 2005. február 19. 11 óra

További futamok rajtidejét a verseny rendezői határozzák meg.

Futamok száma:  futamok számát a versenyrendezőség a szélerősség függvényében a verseny napján határozza meg. Tervezett futamszám: 1 selejtező + 6 futam. 4, vagy több megrendezett futam esetén a legrosszabb kiejthető. 3 értékelhető futam esetén eredmény hirdethető.

Biztonság: mentő és elsősegély felszerelések a rajtterületen, a szervízszánon kerülnek elhelyezésre.

A pályarendezők rádió adó-vevőkkel, mobiltelefonnal felszereltek.

Felmérés:  a technikai kontroll, előírások ellenőrzése a várakozó  zónában történik, valamint a futamok után szúrópróba szerinti felmérés lehetséges.

Időkorlátozás:  a futamokon az első szánkó befutásától számított 10 percen túli befutókat időntúli befutónak számítják és DNF-t kapnak. A naponkénti legutolsó rajt időpontja a versenyzői értekezleten kerül meghatározásra.

Óvás: óvást a futamot követően azonnal kell a Versenybíróságnál jelezni és a partra érkezés után 1 órán belül az „óvási űrlapon” benyújtani.

Óvási díj: 1.000.- Ft

Értékelés:  az értékelésre vonatkozó előírásokat a DN Osztályszövetség 2003. évi Általános Versenyutasítása tartalmazza

Díjazás: I-III. helyezettek díjazásban részesülnek, a DN „A”, DN Classic és Ice Optimist osztályokban, amennyiben a nevezettek száma legalább 5 fő.

Egyéb rendelkezések: Minden versenyzőnek rendelkeznie kell a szükséges és érvényes biztosítással, biztosítás hiányában nevezést nem fogadunk el.

Az MVSZ DN Osztályszövetsége 2002. december 27-i közgyűlési határozata értelmében minden szánkónak rendelkeznie kell a piros és zöld jelöléssel.

Versenyzők számára a bukósisak használata kötelező.

A versenysorozaton mindenki csak a saját rajtszámával versenyezhet.

A versenysorozaton, illetve az azon való részvétellel kapcsolatos, vagy annak folyamán előforduló elszenvedett, vagy okozott személyi és vagyoni károkért a versenysorozatot rendező szervezet, illetve a rendezésben résztvevő személyek semmiféle szavatosságot, vagy felelősséget nem vállalnak.

A versenyen mindenki saját felelősségére vitorlázik!


a Rendezőség