Tegnap még állítható volt, hogy a címvédő Dean Barker és csapata az Emirates Team New Zealand simán vezet, de a mai napon felzárkózott mellé Ian Williams és Mathieu Richard is az Aucklandban zajló Párosversenyen.


A Waitemata kikötőben megtartott versenyen alkalmazott taktikát továbbra is jelentősen befolyásolta az igen erős áramlás, de ehhez már erősebb szél is párosult, így „a véletlen tényező szerepe csökkent” – jegyezte meg Barker. Az előző napokban az eredményesebb versenyzők nem voltak túl elégedettek az idővel, mert egyesek meglátása szerint inkább volt rulett, mint tudásalapú versenyzés.



A tegnapi napon Barker még tisztán vezetett 9-3-al és érdekes módon a fiatal helyi erő Adam Minoprio személyében állt a második-harmadik helyen. A Blackmatch csapata tehát döntetlenre állt a francia Mathieu Richarddal, de a mai napon az ifjú többet vesztett, mint nyert és lemaradt kissé. Minoprio már megmutatta tehetségét, amikor az utolsó Új-Zélandi Párosverseny Bajnokságon 4. lett a három America’s Cup résztvevő csapat után.



Spithill sincsen túl jó passzban, az olasz America’s Cup kormányos a második Round Robinban szintén inkább kapott ki, mint nyert, ami számára múltját ismerve, nem túl nagy dicsőség.



A mai napon újabb hat futamot rendeztek minden egyes csapatnak. Holnap pedig jöhetnek az elődöntők.



A táblázat így néz ki jelenleg:



1. Dean Barker 13 győzelem / 5 vereség

2. Ian Williams 13 / 5

3. Mathieu Richard 13 / 5

4. Adam Minoprio 10 / 8

5. Eugeny Neugodnikov 9 / 9

6. James Spithill 9 / 9

7. Simon Minoprio 6 / 12

8. Brian Angel 6 / 12

9. Simon Dickey 6 / 12

10. Takumi Nakamura 5 / 13