A legújabb időjárás jelentés megnyírbálja a reményeket az idei Sydney-Hobart rekord megdöntésére. A második napi lengedező gyenge szél valószínű elveszi az esélyt a 98 lábas billenthető kielű maxiktól, viszont megadja a lehetőséget a 40-65 lábas hajóknak, hogy az előnyszámításos rendszerben megnyerjék a versenyt.

A legújabb időjárás előrejelzés szerint, 12 órás lengedező, 5-15 csomós szél várja majd a versenyzőket, a 18 órán át tartó, észak-keleti szélben való rohanás után.

Van rá esély, hogy a három maxi az elsőségért való küzdelemben megáll a pálya ezen szakaszán, ami ugyanolyan fárasztó lesz majd, mint az éjszakai 25 csomós rohanás.

Ez az időjárási tényező elrabolja az esélyt a 3 maxi elől, hogy megdöntsék a Wild Oats XI által beállított rekordot, ami 1 nap 18 óra 40 perc és 10 másodperc. És mindenképp elveszi tőlük az esélyt, hogy az ideális szélben a mezőnytől elrobogva megnyerjék az előnyszámításos győzelemért járó Tattersall’s kupát, amit a Wild Oats 2005-ben meg is nyert.

Roger Bradham meteorológus, aki számos hajónak ad időjárás-előrejelzést, azt mondja, hogy a hajók nagy sebességgel fognak haladni spinnakerrel az északkeleti, majd északnyugati szélben, ami eleinte csak 10-15 csomós lesz, de az éjszaka folyamán akár a 30 csomót is elérheti. Ekkor a vezető hajók valószínű a rekordidő elött fognak haladni. De a következő napon egy gyenge déli front fog szembevágni a mezőnynek ami az óra irányával ellenkezőleg délnyugatiról átfordul szép lassan északira 5-15 csomós szélerővel. Ekkorra már lehetetlen, hogy a rekord elött legyenek. Közel lesznek, de nem eléggé – nyilatkozta.

Az elsők befutása péntek reggelre várható, akiknek a táv utolsó 40 mérföldjén a Vihar Öblön gyenge szélben kell átjutniuk. A nap késöbbi részében egy erős északi jöhet, amivel a 40-65 lábasok között fog eldőlni az előnyszámításos győzelem.

A kormányosi értekezleten Rob Webb a sydney-i meteorológiai intézet vezetője is azt mondta, hogy 12-18 órát kell majd várni, mire újra megjön az északi szél.

Mark Richards, a Wild Oats XI kormányosa azt mondta: ezért rekordok a rekordok. Nehezen megfoghatók és nehezen megdönthetők. A csütörtöki nap nagyon gyengeszeles lesz és a rekord megdöntéséhez nem mehetünk sokáig lassan. Még az is előfordulhat, hogy 4-5 órán át szinte állunk, ami igen fájdalmas tud lenni. Ez egy nagyon trükkös verseny lesz és nagyon keményen kell majd dolgoznunk taktikailag. Bármi megtörténhet. Még ugyan van egy kis idő, de ahogy közeledik az idő, úgy lesz egyre nehezebb.

Az erőteljes Leopard, ami 34 csomós sebességet ért el a korábbi Rolex Fastnet verseny rekordjának megdöntése során, valószínű vezetni fog a 18 órás rohanás után. De a keskeny és kisebb nedvesített felületű Wild Oats könnyen átveheti a vezetést a gyenge szélben a Leopard elől, ami 10 tonnával nehezebb. A Leopard tulajdonosa/kormányosa Mike Slades elfogadja, hogy a Wild Oats és a Skandia át fogják ekkor venni a vezetést, de a rekordhoz közük sem lesz. „Nehezebbek vagyunk és több szél kell ahhoz -legalább 12 csomós-, hogy a hajó igazán kiemelkedjen a vízből és repüljön.

A rekord megdöntéséhez legalább 20 csomós szélben kéne majdnem egyenesen haladni végig, ekkor a 4 hajó bármelyike meg tudná dönteni a rekordot és 30 valahány óra alatt be is futnának.

Matt Allen, az átalakított Volvo 70-es Ichi Ban kormányosa és tulajdonosa, valamint a rendező CYCA kapitánya (Cruising Yacht Club of Australia) azt nyilatkozta, hogy a leálló szélben könnyen utólérhetik a lavórba került 98 lábas maxikat. „Van pár speciális vitorlánk ilyen szelekre, hogy elkerüljük a teljes leállást. Sok múlhat azon, hogy valaki 2 csomóval halad, vagy áll ilyen időben. Bárhogy történhet, minden azon fog múlni, hogy kinek van szele és kinek nincs.”