Site icon SAILING.HU

Imperia ’08 – Berecz bronzérmes!

470, Laser, Laser Radial és 420 osztályokban képviseltette magát egy másik magyar kontingens olaszországban! Berecz Zsombor bronzérmet szerzett az imperiai versenyen!

Kicsit távolabb Pulától egy másik csapat is versenyzett. A THE és a Spartacus csapata Berecz Zsomborral kiegészülve olaszországban mérette meg magát.

Laser osztályban az olimpikon Berecz Zsombor bronzérmet szerzett a 28 indulót felvonultató mezőnyben. Az öt futamból kétszer is elsőként szelte át a célvonalat! Ezzel talán csattanós választ adott azoknak, akik nem teljesen objektív képet festettek róla némely újság hasábjain. Gratulálunk!

420-ban 74 induló és 5 futam volt a penzum. Legjobban a cadetből ősszel átült Földesi Péter-Borsos Dániel duo végzett, remek vitorlázással a 15. helyet szerezték meg. 24. lett Gond Gergő Szellem Balázzsal az oldalán, míg a Rozsnyay-Czeizel egység a 36. helyen végzett. 47. lett az idei bajnok Grams Dominik kormányozta egység, míg Gráfel Vincéék a 64. helyen szerénykednek 3 DNF-el az eredményeik között.

Laser Radialban Zentai Zoltán aranyérmes, Bakóczy Róbert ezüstérmes lett! Ezzel még nem lenne semmi baj, de összesen csupán ők ketten indultak ezen a versenyen. Ezalatt a többi magyar Pulán nagy és erős mezőnyben küzdhetett…

470-es osztályban 3 egység indult. Az X-Sailing színeiben versenyző Szigethy Botond-Joó Kristóf kettős 18. helyen végzett, egy nagyszerű 5. helyet is begyűjtve a 34 fős mezőnyben. A Szamódy-Bárdos 2 korai rajtot begyűjtve 24. lett. Õsztől alkot párost Hercsel Máté és Váradi Imre, sőt, Imi áll a drót végén. Némiképpen meglepő, hogy ilyen felállásban versenyeznek. 4 db DNF-el 32. helyen szerénykedtek.

Exit mobile version