A mai nap legizgalmasabbnak igérkező meccse, a BMW Oracle és a TEAMORIGIN összecsapása volt.Kissé váratlanul alakult a végeredmény.

Ma egy megtáltosodott kinai csapatot találhattunk az Auckland elötti versenypályán. Tegnap és ma is sikerült győzniük, és így pontegyenlőséggel vezetik az ezüstcsoport futamait azzal a francia csapattal, akikkel holnap fognak mérkőzni. Míg tegnap a Shosholozát győzték le, a mai napi futamon a görögöket.

A tegnapi „óriásgyilkos” a Damiani Italia Challenge ma nem szerepelt ugyan olyan fényesen. Az Alinghi leverését már nem tudták behajtani és közel háromnegyed perccel el is véreztek az AC védőjétől.  Persze szegényeknek jó nagy pechjük is van, mivel pontszámban, hiába győzték le a TNZ-t tegnap, nem léptek előrébb. Önbizalom növelőnek persze nem volt rossz, de ma ez is kevés volt az Alinghi ellen.

A francia Pataugas K-Challenge símán legyőzte a dél-afrikaiakat. És bár végig közel voltak egymáshoz, a távolság soha nem csökkent 10 másodperc alá.

A hazai csapat ismét gyözött és maga mögé utasította az olasz Luna Rossát. Szinte végig fél perc elönnyel fordultak és bár  a második hátszélben az olaszok a pálya bal oldalát eröltették, ez nem zökkentette ki Dean Barkert és csapatát és behajtották a virtuális 1 pontot.

A nap meccse persze a BMW Oracle és a TEAMORIGIN küzdelme volt. Már rögtön kemény előjátékba kezdtek. Annyira keménybe, hogy össze is koccantak és a zsűri határozottan és keményen levont az amiktól egy míg az angoloktól fél pontot.  Bár az első bóját az angolok vették elsőnek, Russell Coutts és csapata ledolgozta hátrányát, sőt hasonló mértékű előnyt épített fel magának. A harmadik bójánál viszont már egyedül csak a BMW Oracle volt ott, hiszen a TEAMORIGIN komoly gondokkal küzdött az orrvitorlája miatt és ki kellett állnia. Így is, hiába nyert az BMW Oracle, egy fia pontot nem kapott. Igaz az angolok is elvesztettek egy felet. BMW Oracle – TEAMORIGIN 0:-0,5

Azt hiszem, hogy nem kétséges, hogy ki lesz Russell Coutts legnagyobb ellenfele az Amerika Kupájában. Már ha persze az angolok versenyképes hajót tudnak építeni, akkor a fiatal csapat kemény ellenfele lesz bármelyik sok Amerika Kupáján edződött csapatnak.