Október 29-én veszi kezdetét a 2011-12 Volvo Ocean Race a spanyolországi Alicantéban.

Hat csapat indul a VOR 2011-12-es versenyén Volvo Open 70-es hajók harmadik szériájával. Miután a csapatok letudták a selejtező mérföldeket, pénteken egy biztonsági intézkedésekkel tűzdelt futamon kellett elindulniuk.




Kattintson a képre a nagyobb méretben történő megjelenítéshez!

Gyenge szélben rajtoltak el a csapatok, ahol a Camper és az Emirates Team New Zealand egyből kilőtt. A verseny tényleg nem számít bele a VOR pontjaiba, egyszerűen pár biztonsági feladat teljesítését várta el a rendezőség a versenyzőktől és ha már mindenki itt volt, akkor össze is eresztették  az ellenfeleket a 39,000 tengeri mérföld előtt egy utolsó nem éles próbára.


Rokonok Paul Todd/VOR

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Team Telefónica ugyan rátaposott a gázra és Iker Martínez csapata át is vette olykor a vezetést a CAMPERtől miután párat köröztek az öbölben, de miután az Isla de Tabarca felé vették az irányt még Mallorca előtt, a CAMPER jelentős előnyre tett szert.

Ibizánál jött a vízválasztó, mert az Abu Dhabi Ocean Racing és a CAMPER az északibb, direkt utat választotta, míg a többiek dél fele tendáltak több szél reményében. A Team Telefónica és a PUMA Ocean Racing választott a legjobban és ért be az első két helyen.




Kattintson a képre a nagyobb méretben történő megjelenítéshez!

A csapatok többek közt gyakorolták az ’ember a vízben’ szituációt, a vészkormány használatát 30 percig. A 2005-06-os VOR győztes Sandersont pedig pár kör után kirakták a Team Sanya hajójáról a gyógyulás reményében, mivel nemrég műtétje volt.

Az útvonal:

http://www.volvooceanrace.com/en/ports.html


Fotó: VolvoOceanRace



Forrás: VolvoOceanRace