Site icon SAILING.HU

OTP Junior Utánpótlás OB – 4. nap beszámoló

A Bajnokság utolsó előtti napjára a szél némiképp megerősödött az azt megelőző csendes napokhoz képest, ezzel lehetőséget adva a verseny méltó folytatására.

A rendezők eleinte 7-8 csomó körüli szelet mértek, mely folyamatosan gyengülve végül 2-3 csomósra esett vissza. A jelentős gyengülés előtt azonban sikerült az Optimisteseknek és Cadetosoknak 3-3, a Laser Radial és Laser 4.7 résztvevői számára 4-4 futamot megrendezni.



Az Optimist hajóosztályban kiegyensúlyozott versenyzéssel, két első és egy harmadik hely megszerzésével összetettben Wolf Szabolcs (BS-Fűzfő VK) vezet a bajnokságban. Jelenleg második helyen áll Erőss Lóránd (RIVE), őt követi Tóth Levente (BS-Fűzfő VK) és Gyapjas Zsombor (BYC).

A Cadetes lista élén továbbra is a Polgár Lukács – Kanyicska Márk (THE) páros áll, a csütörtöki 3 futam során két győzelmet és egy második helyet szerezve. Az első kilenc futam alapján eddig második helyen áll Kendeh Lili és Szilassy Borbála (THE), harmadik pedig az Asperján Mihály – Asperján Dénes (KYC) kettős.



Egy hatodik hellyel és két győzelemmel teljesítve a napot, az orosz Tretyakov Dmitry (SC-Patusnik) vezet Laser Radialban, Rozsnyai Domonkos (Spartacus VE) áll a második, és a szintén orosz Krapivin Daniil (Moscow Sailing School) pedig a harmadik helyen. A magyar bajnokságban vezet tehát Rozsnyai Domonkos, őt követi Bathó Péter (BYC) és Hunfalvy Péter (Ponton Klub).



Laser 4.7 hajóosztályban a negyedik napot is sikeresen zárták a Vadnai-testvérek. Vadnai Benjamin (BYC) két győzelmet is aratott – ezzel összetettben megtartva vezető pozícióját, Vadnai Jonatán (BYC) pedig egy nyertes futammal továbbra is a második helyen áll. Harmadik a szlovén Marko Radman (JK Izola), őt követi a szingapúri Ryan Lo, valamint Bernie Chin. A magyar bajnokságban harmadik helyen áll Virág Flóra (THE-YKA Agárd SE).



A hosszú és kimerítő nap után partra szállt versenyzőket a Balatonfüredi Yacht Club dinnye-meglepetéssel várta, majd Kőhalmi Ferenc bűvész gondoskodott a délutáni vidám hangulatról, nagy sikert aratva egyaránt a kisebb gyermekek és a nagyobbak körében is.


optimist-elozetes-eredmeny-9-futam-utan.pdf


cadet-elozetes-eredmeny-9-futam-utan.pdf


laser-4-7-elozetes-eredmeny-8-futam-utan.pdf


laser-rad-elozetes-eredmeny-8-futam-utan.pdf


Fotó: Szántó Áron

Exit mobile version