Site icon SAILING.HU

ISAF Év Vitorlázója Díj 2012

Az írországi Dublinban tartott ISAF konferencián adták át az idei év vitorlázója díjakat.

Nem túl nagy meglepetésre a férfiaknál a négyszeres olimpiai bajnok Ben Ainslie, míg nőknél a Laser Radial olimpiai bajnoka a kínai Lijia Xu nyerte el a nagy presztizsű díjat.

Ainslie a következőképpen nyilatkozott erről.

“Az, hogy elnyerhettem az Év Vitorlázója díjat, az egy hatalmas megtiszteltetés nem csak nekem, hanem a segítőimnek is. Mert van egy hatalmas csapat a háttérben, a család, barátok, edzők, szponzorok, akik hozzásegítettek, hogy ez megtörténhessen velem.  Rendkívüli megtiszteltetés, hogy tagja lehettek egy olyan vitorlázó csoportnak akik a díjat elnyerték.”

Ez a negyedik alkalom, hogy Ainsliet jelölték a Rolex Év vitorlázója díjra 1998, 2002 és 2008 után.  Minden idők legsikeresebb olimpiai vitorlázója, miután 35 évesen megnyerte negyedik olimpiáját és birtokol még egy ezüstérmet is mellé. Igy legyőzte a dán Paul Elvströmöt, aki négy aranyérmet nyert  1948 és 1960 között.

Lijia Xu a Laser Redial osztály londoni aranyérmese mindössze a második ázsiai sportoló, akit erre a címre érdemesnek találtak.

A szenvedélyéről az alábbiakban nyilatkozott:

“A vitorlázás adott nekem esélyt, hogy kergethessem az álmaimat és, hog megmutathassam a tehetségemet.  Itt kaptam lehetőséget felfedezni és megismerni a világot. A vitorlázás megmutatta az utat egy jobb élethez, mely tele van életerővel, izgalommal és örömteli tapasztalatokkal.

Augusztusban Xu lett az első kinai, sőt ázsiai vitorlázó aki olimpiai aranyérmet tudott szerezni vitorlás hajóval.



Joel Aeschilimann, ROLEX SA, Ben Ainslie (GBR),  LIJIA XU (CHN),és Constantine Görög király


Fotó: Rolex / Kurt Arrigo

Exit mobile version