Site icon SAILING.HU

Tiszai Újév

Jégtöréssel kezdődött a 2014 évi VÍZ-PARTY is Szegeden a Tiszán

Az újév első napján „fogadóvá” alakult a szegedi vitorlás és kishajós oktató bázis. Kilencedik éve, hogy a vitorlázás, a Tisza és a vízi sportok szerelmesei az újév első napján találkoznak, hogy a VÍZ-PARTY keretében hódoljanak szenvedélyüknek, annak reményében, hogy az itt töltött kellemes percek jegyében telik majd az új esztendő.

Bár az elsőként kifutó hajók még vékony jégpáncélt törtek a Tiszayacht kikötőben, a napsütés és a kellemes DK-i szél újabb és újabb vitorlásokat, kajakokat, sárkányhajót csalt ki a Maros torkolatába.

Folyamatosan érkeztek a volt tanulók, oktatók, hajósok és egy rövid, inkább csak szimbolikus értékű hajókázás után adták egymásnak a hajókormányt.

A parton újévi malacsült, hurka, kolbász, fogadta a látogatókat, a vitorlázásból, hajókázásból visszatérők gyors regenerálódásáról forró tea és sütemények gondoskodtak, a vidám hangulatot forralt bor fokozta.

Mivel a lelkesedés az utolsó pillanatig kitartott a hajók leszerelése már sötétedés utánra maradt.

Reméljük, hogy az év első napján történtek jegyében telik majd az újesztendő, és oktatás, sportolás közben  2014-ben is sűrűn találkozunk majd a Tiszán.

Exit mobile version