Site icon SAILING.HU

Közösen a hajózási szabályok ész- és életszerűbbé tételéért

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korábban több szervezettel kötött partnerségi vagy stratégiai megállapodást, többek között a Magyar Vitorlás Központ, állami tulajdonú nKft-vel

A partnerségi megállapodás egyik eleme a víziközlekedést érintő hazai jogszabályok ész- és életszerűbbé tétele, egyszerűsítése a Magyary- és a Bejárható Magyarország Programok, mint kiemelt kormányzati programokon keresztül, azok szellemében.

Az eddig összegyűjtött észrevételek alapján 2013. nyarán a minisztérium módosította a Hajózási Szabályzatot (42/2013 (VII. 19.) NFM rendelet), figyelembe véve az addig megfogalmazott jogos igényeket többek között az alábbi pontokban:

II. Rész 1.14 cikk – Hajózási szabályzatok

„3.pont Az I. rész 1.11 cikke szerint a hajón tartandó Szabályzat, továbbá a víziút adott szakaszán hatályos helyi szabályzat és az I. rész 1.22 cikk szerinti átmeneti rendelkezések esetében

hajón tartásnak minősül a bármely időpontban történő elektronikus elérhetőség (például internet, hajlékony lemez, CD-ROM).”

A Magyar Vitorlás Központ a víziközlekedés szereplőinek bevonásának, vélemények elmondásának megkönnyítésére, internetes oldalán fórumot hozott létre (

http://www.magyarvitorlaskozpont.hu/forum/

) ahova várja a további javaslatokat a hazai víziközlekedési jogszabályok ész- és életszerűbbé tételére, egyszerűsítésére.

Jelenleg három témakörben (Hajózási szabályzat – víziközlekedési szabályok; Hajó vizsgáztatás, engedélyek beszerzése; Képesítések megszerzése), de a témakörök az esetlegesen felmerülő igényeknek megfelelően bővíthetők, rendszerezhetők. A beérkezett javaslatokat a társaság munkatársai megvizsgálják, rendszerezik és kidolgozott javaslatok formájában eljuttatja az illetékes jogalkotóhoz, vele az egyeztetéseket megszervezi, lebonyolítja, a szükséges egyéb kiegészítő, döntés előkészítő véleményeket beszerzi. Amennyiben a felvetés beküldője megadta e-mail címét, úgy folyamatosan tájékoztatják a javaslat pillanatnyi állapotáról.

Várjuk minden érdeklődő javaslatát a fenti internetes oldalon!

Budapest, 2014. február 10.




Magyar Vitorlás Központ nKft

.


Web:


www.magyarvitorlaskozpont.hu

Exit mobile version