Site icon SAILING.HU

Két kíváló futam az első versenynapon

MVM Laser Flottabajnokság és ranglista verseny

Az MVM Sportegyesület rendezésében megvalósuló MVM Laser Flottabajnokság első versenynapja szomorú felhős esős reggellel indult, és sajnos a délelőtt és koradélután sem kecsegtetett semmi jóval – szélcsend, felhős ég, parti halasztás. Délután három körül azonban a Versenyrendezőség reménykeltő 5 csomós átlagos szélerősséget mért, így Fluck Benedek versenyvezető úgy döntött, hogy kiviszi a mezőnyt és megpróbálkozik legalább egy futammal.

Ahogy a mezőny kiért sajnos ismét gyengült a szélerő, de a Versenyrendezőség, és velük a 65 fős mezőny is türelmesen várakozott. A várakozás nem volt hiábavaló, hiszen fél öt körül délről megérkezett a várva várt szél, nem is kis erővel – ennek köszönhetően stabil irányú, 11-12 csomós átlagos erejű szélviszonyok mellett két gyönyörű futammal sikerült megkoronázni az első versenynapot.

A Laser Standard hat fős mezőnyében Tomai Balázs, az MVM SE sportolója, EB 14. helyezett, magabiztosan vitorlázva nyerte meg mindkét futamot.

A Laser Radial mezőny a Standardhoz hasonlóan mindkét futamban első próbálkozásra tisztán elrajtolt, az összetett első három hely Vadnai Jonatán, Érdi Mári és a szlovén Marko Radman között került leosztásra, amely küzdelemből a 2 futam összetett eredményei alapján Vadnai Jonatán került ki győztesen, második helyen jelenleg Marko Radman áll, abszolut harmadik és egyben a női kategória legjobbja a hazai vitorlássport egyik nagy reménysége, Érdi Mári.



A Laser 4.7. első futama elsőre elrajtolt, az első futamot Hirschler Rebeka, a SÉP U18-as versenyzője nyerte meg. A legkisebb rig képviselőinek küzdelme a 2. futamban már eseménydúsabban indult, harmadik próbálkozásra sikerült rendben elrajtolniuk. Egy közeledő vihar miatt a Versenyrendezőség felelősen úgy döntött, hogy a 4.7-es mezőnyt a felső bójánál befuttatja, ami egy kiváló döntésnek bizonyult, hiszen a vihar ugyan elkerülte a versenypálya területét, a szél azonban a hajók befutását követően nem sokkal leállt. A második futamban az SVE versenyzője, Tenke Áron U16-os versenyző szelte át elsőként a rajtvonalat és ezzel az abszolut első helyet is megszerezte a két futam utáni összetett eredménylistán U18-as sporttársai Asperján Mihály és Galgóczy Tamás előtt. Az MVM SE versenyzői is szépen vitorláztak, Újvári Dénes az U16-os fiúk között 2 futam után a 3. helyen, Veisse Zoltán pedig az ötödik helyen áll.



Két futam után a legjobb 4.7-es lányként az U18-as kategóriában versenyző Csányi Boglárka, a VVSI versenyzője végzett az első versenynapon.

A megfáradt versenyzőket és edzőket a parton az MVM Sportegyesület közös és kiadós vacsorával várta a Koloska Kikötőben.

A második versenynapon a rendezőség 9 órai rajtot tervez, bízzunk benne, hogy az időjárás a ma délutánihoz hasonló kegyben részesíti a regatta résztvevőit.


További információ, eredménylista és fotók az MVM SE honlapján: http://www.mvmse.hu/VitorlasSzakosztaly


EREDMÉNY 2 FUTAM UTÁN


Fotó: Cserta Gábor

Exit mobile version