Site icon SAILING.HU

Pain au chocolat

Conrad Colman naplója

Hajónapló, március 3.

Pozíció: déli szélesség 49 fok 20 perc, nyugati hosszúság 163 fok 8 perc

Van néhány pozitívum abban, hogy megálltunk félúton, azon kívül persze, hogy meg tudtuk javítani a kiel csavarjait. Miután a kis reachert a nagy gennakerre cseréltük, van időm leülni, és megenni a (francia) bajnokok reggelijét…. Fekete kávé és pain au chocolat*! Minden nap ettem ilyet marseille-i a Calanques-tól a roscoff-i hagymaföldekig, de mostanáig a Csendes-óceán közepén egy földkörüli versenyen még sosem!

Egyébként a fedélzeten minden oké. Úgy tűnik, hogy Nándor jobban alszik éjjel, mint nappal, ezért átvettem a hosszú éjszakai ügyeletet kireffelve és a nagy gennakerrel a helyi idő szerint reggel 8-ig (a Cook-szigeteki Rarotonga a legközelebbi időzóna), majd felkeltettem Nándort a reggeli váltáshoz. Így mindketten jól alszunk, és nem vagyunk a bevett szokás szerinti ügyeleti rend rabjai. De most ideje aludni…

——-

* pain au chocolat: leginkább egy csokival töltött croissant-ra hasonlít, mármint ízben, mert a formája kicsit más


Forrás: http://www.conradcolman.com/2015/03/ships-log-march-3rd/

Exit mobile version