Site icon SAILING.HU

Arany Sekli 0. nap

Aki az alvás dolgában nehézségekbe ütközik, az ne jöjjön egy ilyen charterhajóra….

Eltelt az éjszaka néhány későn (vagy korán, kinek hogy) érkező és ezért akaratlanul zajt csapó legénységi taggal körítve. De nem is ez volt a lényeg, mert zaj az itt van bőven. Szomszéd kabinban állat módjára horkolótól kezdve a kötelek mozgásáig, az árbocok csilingeléséig és a parton duhajkodók nem túl kellemes hangjáig minden van itt, mint normálisan. Egyszóval, aki nem tud aludni az a hajón alvással ne egy charterversenyen kezdjen ismerkedni, mert kevés esély van rá, hogy megszereti.



Előző este már-már felhorgadt bennem a versenyzési láz és be-be csúszott néhány nem oda illő mondat a kedélyes beszélgetésbe, a hajó lehetőségeiről. Persze, azért nem vettük komolyan a dolgot és inkább a Guido féle szalonnával, kolbásszal, sonkával és pálinkával ismerkedtünk. De reméltem, hogy majd ma.

A reggel korán, de eredményesen indult. Úgy tűnt, hogy a fél hat egy jó idő elkerülni a férfi zuhanyzóban tapasztalható reggeli zsúfoltságot. Szép lassan mindenki magához tért, ki jobban, ki kevésé jobban vette az ébredéssel járó drámát… Végül azért sikerült.

Kormányosi értekezlet miegymással boldogítva azt tette viszonylag tisztává, hogy a vasárnapi pálya Nem lesz túl hosszú, mindössze 8-10 mérföld… Mondjuk kemény Jugóba…



Ezek után folyt a kemény tökölés, hajóátvétel, pacsizás, majd nekieredtünk. Még napsütés és egyre erősödő jugóban vitorláztunk Vodicébe egy apróra sikerült gennaker segítségével. Csak remélni tudom, hogy mindenkinek ilyen apróra sikerült ez a vitorla.  Odafelé azért sikerült egy kicsit betréningezni a társaságot néhány, jobb és kevésbé jó halzolással… Székely ember nem piskóta. Az biztos. Szerencsére ez a hajón jól jön, olykor  olykor. Minden esetre holnap talán a bőszeles szakaszokon nem lesz probléma…..



Vodice azután csalódást okozott… Nem volt hely. Így átmotoroztunk Tribunjba. Hiába, no. Magyar szív magyar kikötőbe vágyik….



Mexikói barátunk volt az egyetlen, aki felakadt a hullámzáson és egész úton, a gennakerel vagy  a  gennaker nélkül aludt ájultan az orrkabinban. Ezzel hozzájárult ahhoz hogy ne legyen koszos az ágynemű az orrkabinban. Hurrá… Mi lesz itt az éjszakai futamon?!?!



Amúgy bolognaival sikerült feledhetetlenné tenni az estét…

Ma még mindig nem versenyeztünk 🙁

Exit mobile version