Már idén Eb. üzemmódra kapcsol a Magyar J24 Osztály, jön a Pénteki Tréning 2.0 és a J24 nyílt nap!

A Budapest Boat Show-n tartott évindító koccintással és Quantum Pénteki Tréning 2015 díjátadóval egyetemben, Hercsel Erik, a Magyar J24 Osztály kapitánya, felvázolta azokat a terveket, melyek, a 2017-ben megrendezésre kerülő Európa Bajnokságra hangolva, már az idei évben az egyik legmozgalmasabb programot és legtartalmasabb osztályéletet kínálják a vitorlázók számára. Nem titkolt cél ugyanis az osztály hajószámának növelése, a tavaszi flottaversenyre, és az őszi bajnokságra még több induló csapat toborzása.


EB üzemmódban a J24 Osztály


Az Európa Bajnokságot felvezető 3 éves periódus második évébe lépve, 2016-ban még aktívabb év elé néz a Magyar J24 Osztály. Számos hajó felújításon esett át a téli időszakban és hallani új, formálódó, profi versenyzőkből álló csapatokról is, akik egy jó Eb. eredmény reményében beszállni készülnek az versenyekbe.

A versenynaptár áprilistól egészen szeptember végéig rendszeres edzési, versenyzési lehetőséget ad a csapatok számára, a jelentősebb versenyekhez pedig most is szuper parti programokat, remek közös vacsorákat ígérnek a szervezők.

Hasonlóan a tavalyi évhez, mind a májusi Flottaverseny, mind a szeptemberi Bajnokság, Balatonfüreden, a 2017-es kontinens viadal helyszínén, az Eb.-vel megegyező rendszerben és értékelés szerint kerül megrendezésre. Folytatódik a már megszokott One Design Trophy versenysorozat, és még profibb szervezésben valósul meg a Pénteki Tréning, melynek idén a támogatói köre is kibővült.


Pénteki Tréning 2016 – Névadó támogató a Jet Travel és a Quantum

A Magyar J24 Osztály 2015-ben élesztette újra, az anno egyedülálló kezdeményezésként, Kenesén indult, egész szezonon át tartó, péntek délutánonként megrendezésre kerülő versenysorozatot.

A Boatshow Pénteki napján megtartott J24 esemény apropóját is leginkább a Pénteki Tréning adta. Sor került a 2015-ös Quantum Pénteki Tréning díjátadójára, így a nyertes Django csapat átvehette a megérdemelt Quantum spinakkert. Második helyen a Nord Telekom, harmadik helyen a Big5 csapata végzett. A díjátadó és a 2016 évindító koccintás helyszínét a Quantum és a Bravo Boats standja adta, akik már az előző szezonban is aktívan támogatták az osztály eseményeit.



A Pénteki Tréning 2016-ban még nagyobb fokozatra kapcsol, hivatalosan is jegyzett versenyként kerül, a versenyprogramba, időpontjai pedig általában valamelyik MVSZ nagyhajós versenyhez kapcsolódnak, így a csapatok már pénteken ráhangolódhatnak a másnapi megmérettetésre.

A Quantum és a Bravo Boats 2016-ban is támogatja az eseményt mely mellé még a JET Travel és a ZHIK is betársult. 2016-ban a verseny- és edzéssorozat neve Jet Travel – Quantum Pénteki Tréning lesz! Hogy növeljék a tétet és a versenykedvet, minden alkalommal értékes ajándékot vihetnek haza a tréning első helyezettjei! További részletek hamarosan!




Jön a J24 Nyílt nap


A Jet Travel-Quantum Pénteki Tréning a tavasz elején összekapcsolásra kerül egy nyílt nappal is. A J24 Nyílt napon, a versenysorozatban nem résztvevőket, vitorlázás iránt érdeklődőket már délelőttől, várják az osztály képviselői a kikötőben. A nyílt napon elméleti és gyakorlati képzés keretében ismerkedni lehet majd a hajóval és a hajóosztállyal, valamint a versenyszabályokkal. A Magyar J24 Osztály mindenkit szeretettel vár a kikötőben, hogy megismerkedhessen a világ legnépszerűbb tőkesúlyos one-design hajójával!

Fotóalbum a Boatshown megrendezett eseményről

ITT

.


Fotó: Szántó Áron



Forrás: Magyar J24 Osztály