Gyenguska szélben

Bár a frusztrálóan befejezettlen éjszakai futamon végül is a második checkpointon hírdettek eredményt a legtöbb hajóosztálynak, ez nem lombozta a kedélyeket, de az időjárás nagyon nem akart széllel szolgálni. Ezért a flotta motorral elindult Rab-ról, hogy út közben csak lel valami vitorlázásra alkalmas körülményt. Ez az elején kevésbé sikeredett és még köd is nehezítette a helyzetet. Végül, jó 20 mérföld motorozás után egy rövid, futamocskára került sor.

Rövid mindössze 7 mérföld majdnem cirkáló és hátszélszakasz szerűség végén is szinte teljesen leroggyant a szél, de sikerült befejezni. Zadar kikötője várta az elégedett vagy kevésbé elégedett vitorlázókat.És folytatódott a feltöltődés a megterhelö előző éjszakai futam után.

TRACKING:

http://www.regate.com.hr/regate/2016/aranysekli/R3/Aranysekli2016.html




Másnap továbbra sem alakult a szél megbízhatóan, ezért Zadartól majdnem Biográdig verseny volt, némi rövidítéssel.A menet nem volt egyszerű. szelek össze-vissza, ki ott lódul, ki ott, majd megáll, bevárja a többieket tipusból kaptunk izelítőt, de a végén gyönyörű szél keveredett és kellemes cirkálós menetben tudtuk megközelíteni a befutót. Utána irány Biográd.



Weboldal:

Adria Kupa


TRACKING:

http://www.regate.com.hr/regate/2016/aranysekli/R4/Aranysekli2016.html