A Jóisten izgalmasabbra hozta össze a végjátékot, mint bárki számított volna rá.

Szerintem a rendezők sem számítottak ekkora kavarásra a végén. Az utolsó futam Biograd elöl indult és ott is ért volna véget. Eközben a zegzugos szigetvilágba hajóztunk.

A futam előtt már minden osztály első helye eldőlt és már csak a dobogó többi foka volt kétséges. A nyomott, borult idő nem kis feszültséget generált a rajtvonalon és néhány apróbb koccanás is történt, de végül is – a gyenge szélnek köszönhetően – baj nélkül elrajtolt a döntő futam. Egy rövid cirkálás után irány a szigetvilág. Itt egy szélcsendes újraosztás következtében beállni látszott a sorrend.



A rendezőség az egyre gyengülő szélben lerövidítette a futamot az egyik sziget mögött. A dolog úgy alakult, hogy az élmezőny megtorpant egy szélcsendes részen és hol innen, hol onnan összefújta a mezőnyt a szél. Csúnyán. A visszafrissülés már együtt tolta be szinte az összes hajót az új befutóba a cél. Például az Elan 350-es osztály első három hajója 2! másodpercen belül futott be. És a többieket nem is említem.

Az egész kavarásból az Elan 384 osztály maradt ki, mert nekik eleve rövidebb pálya volt kijelölve. Itt a győzelmet a Dr. Giber Valéria által vezérelt Ladies Team nyerte a versenyt. A Dufour-ok között Dr. Farkas Tamás, míg az Elan 350-es osztályban Vermesy Sándor birtokolta a végső győzelmet.




Az abszolút győzelmet a Dr. Giber Valéria által vezérelt Ladies Team tudhatta magáénak.

Az esti program a díjkiosztóval folytatódott, ahol vastaps köszöntötte a verseny főbíróját, – aki tulajdonképpen a vízi rendező volt- Dragan Penjlalovot. Hovanecz Zoltán a verseny szülőatyja bejelentette a 11. versenyt, ami nevében is más és hajóosztályaiban is más lesz. Utána kellemes eszem-iszom- tánc partival zárult a verseny.


A verseny honlapja:

Captains Adria Kupa



TRACKER:


http://www.regate.com.hr/regate/2016/aranysekli/R5/Aranysekli2016.html