a barcelonai 29er-es felkészülés második felvonása



Folytatódik a magyar 29er csapat barcelonai edzőtáborozása – most ismét egy hetet töltöttek kint a fiatalok a Barcelona International Sailing Center-ben. A felkészülési sorozatban a De Jonghe Arthur – Szabó Rudolf, Kocsis Bálint – Pavlik András, Ralovich Dávid – Borbás Barna, Lászlófy Ábel – Petrányi Botond és Lászlófy Levente – Arányi Barna párosok vesznek részt Goszleth Marcell vezető edző irányításával.



A vezető edző így számol be az újabb egy hétről:


„Február közepén újabb egy hetes edzőtáborral folytattuk a felkészülést Barcelonában. A helyszín most váltotta be igazán a hozzá fűzött reményeinket: két nap kivételével ragyogó időben, tökéletes körülmények között vitorláztunk napi 5-6 órát. Így jutott idő részletesebben foglalkozni a különböző feladatokkal. A hangsúly még mindig a manőverek megfelelő technikai végrehajtásának elsajátításán van. Többféle bójás feladatot végeztünk ahol az eltérő szélerőkben más és más szögekre és távolságra van szükség a jelek megközelítésekor és a manőverek jó időzítéséhez. A csapat kezdi felvenni azt a sebességet gondolkodásban és mozgásban egyaránt, ami egy skiffben vitorlázva alapkövetelmény.



Ezeket az igen intenzív gyakorlatokat hosszabb menetekkel váltogattuk, ahol a trapézolás technikáját és a kormányzás-vitorlaállítás folyamatát gyakoroltuk. Ez is egy olyan összetevője ennek a hajótípusnak, ami egészen kifinomult összhangot kíván a legénység és kormányos együttműködésében.





Örömmel láttam, hogy nagy szintet léptek a srácok az őszi vitorlázásukhoz képest. Az is egyértelmű, hogy a januári edzésen nyakunkba kapott extrém nehéz hullámzásban érdemes volt annyit küzdeni, sokadszor is megbirkózni például a felborult hajó visszaállításával. Ezek a helyzetek jó leckét adnak alázatból, kitartásból, türelemből, melyek mind kellenek ahhoz, hogy kitűzött céljainkat elérjük.



Nincs megállás, márciusban újabb egy hetes kör következik, addig pedig dolgozunk a megfelelő erőnléten, ahol ugyancsak van tennivalónk bőven.”



Időközben a Magyar 29er Csapat már logót is kapott, mégpedig Dobos Geri grafikus jóvoltából, amelyet ezúton is köszönünk!



A megnyert pályázat eredményeképpen közel húsz 29er érkezik még a nyár előtt a Balatonra – úgyhogy fiatalok, kiülő Ópések – 29er-re fel!