Site icon SAILING.HU

A Malta Altus visszalép a 36. America’s Cup-tól

28/06/17 The America's Cup at Emirates Team New Zealand base in Bermuda Copyright: Richard Hodder / Emirates Team New Zealand

A 36. America’s Cup aucklandi rendezőségét megrázta a hír, hogy a Malta Altus visszalép az elkövetkező Kupától.

 

A máltai vitorlázás történelmi pillanata lett volna az AC szereplés, de az álom továbbra is csak álom marad.

 

Ez egy kiábrándító eredmény” Mondta Grant Dalton, a Team New Zealand főnöke a mai (pénteki) nyilatkozatában.

„A máltai Altus Challenge-nek erős csapata volt, köszönhetően a csapathoz csatlakozó néhány nagy tapasztalattal rendelkező, rutinos Kupa résztvevőnek .

 

A kivonulásuk nem csak az esemény számára szégyen, hanem azok számára is, akik keményen dolgoztak, hogy rajthoz állítsák a csapatot. Reméljük, hogy az elkövetkező időszakban továbbra is azon dolgoznak, hogy a jövőben képesek legyenek elindulni a 37. AC-n.”

 

További két csapatnak bizonytalan a pénzügyi háttere. A Stars and Stripes USA és a DutchSail komoly erőfeszítéseket tesznek, hogy július 1-én lejáró határidőre meg tudják erősíteni az indulásukat.

 

 

A Times of Malta februárban arról számolt be, hogy Pasquale Cataldi, a csapat olasz tulajdonosa nem tudott megállapodni a kormánnyal, hogy segítsen neki erős kihívást létrehozni 2021-re. Azóta azonban kevés információ áll rendelkezésére a kihívás sorsáról.

 

„Azt akarjuk, hogy a Prada Kupán minél több csapat vegyen részt.” – nyilatkozta a Luna Rossa csapatfőnöke, Laurent Esquier.

 

„Bár mindent megtettünk, hogy segítsük a csapatot, nem tudták megteremteni a az AC induláshoz szükséges feltételeket. De továbbra is garantáljuk, hogy egy egy magas színvonalú, izgalmas Prada Kupát kapunk a Team New Zealand kihívójának kiválasztására.”

 

Várjuk a többi kihívó híreit.

 

szerk: Jelenleg a 36. AC-n 6 csapat van: A Emirates Team New Zealand, mint védő és a kihívók, a Luna Rossa Challenge (ITA) American Magic (USA) Ineos Team (UK) Stripes and Stars Team (USA) DutchSail AC36 (NED). Az utóbbi két csapatnak még bizonytalan az indulása az anyagi hátter miatt.

Exit mobile version