1974-ben végezte el a Képző és Iparművészeti Gimnázium kerámia szakát. 1980-ban szerzett diplomát az Iparművészeti Főiskolán. 1981 óta tagja a Művészeti Alapnak majd jogutódjának a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.

1981-től saját műtermében dolgozik, készit kerámiákat és festészeti tanulmányokat folytat. 1991 óta elsősorban festészettel foglalkozik.

Számos csoportos és egyéni kiállitás szereplője pl.:

Országis Kerámia Biennálé Pécs, Budapest Ernst Múzeum, Budapest Vigadó Galéria, Csepel Iskola Galéria, Orosháza művelődési Központ, Szombathely, Derkovits Galéria, Keszthely Balaton kongresszusi Központ, Tihany Átrium Hotel, stb.

A természet minden megjelenési formája érdekli, ám elsősorban a Balatonhoz kötődik, sokat dolgozik Tihanyban. Természetjáróként, hegymászóként szivesen ürükiti meg a magas hegyek világát. Akvarellel és olajfestékkel is dolgozik. Olyan művészt láthatunk, aki nem rejtvényekkel és gyorsan múló, divatos trükkökkel jelentkezik. Hiszi, hogy a festészetet, nem kitalálni, hanem csak a nagy elődök nyomdokain folytatni lehet. Művein átsüt a természet, a Balaton, a hegyek, a pannon táj szeretete és tisztelete. Férjével és három fiával Budapesten és Tihanyban élnek.


Szeretettel meghivjuk Önt és kedves Családját


a SAMLING Házba


XII: Németvölgyi út 64.

(Szendi u. Stromfeld u. között)


december 15-én (szombat) 15-20 óráig


december 16-án (vasárnap) 15-19 óráig


Csáki-Maronyák Éva festőművész akvarell és olajfestmények kiállitására.


MEGHIVÓ


Földvár


Regatta


Vihar után