A Wild Joe 60 lábas magyar tengeri vitorlás nyerte az adriai Thousand Islands Race versenyt.

Az adriai partvonalon Rijeka és Porto Montenegro között kijelölt közel 900 kilométeres Thousand Islands Race pályáját két szakaszban teljesítették a tíz országból érkező hajók. Az első futam friss szelének köszönhetően a Józsa Márton kormányozta és magyar legénységgel vitorlázó Wild Joe 28 óra 40 perces pályarekordot állított be.



A gyönyörű útvonalon haladó, de igen megerőltető verseny második szakaszán a limit időn belül csak két hajó tudott befutni a gyenge szél miatt. A Wild Joe ezen a távon is elsőként szakította át Rijekában a célvonalat, így a magyar csapat megnyerte a közel ezer szigetet érintő adriai versenyt. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az őszi Adria szépségeire és közelebb hozza a sokak számára ismeretlen, de fantasztikus adottságokkal rendelkező és látnivalókban bővelkedő Montenegrót a túrázni szeretőkhöz.

A harmadik éve együtt vitorlázó nagyrészt magyar olimpikonokból álló fiatal legénység újból jól vizsgázott, mostani eredményükkel újfent felhívták a figyelmet a hazai vitorlázók kiemelkedő képességeire.

A Wild Joe csapat következő megmérettetése az október 16-tól Máltán zajló Rolex Middle See Race ahol várhatóan a világ teljes 60 lábas maxi jacht mezőnye rajthoz áll majd.

A csapat Facebook oldala:

https://www.facebook.com/WildJoeSailing


A verseny weboldala:

http://www.thousandislandsrace.com/






Fotó: Dalibor Sevaljevic