A flotta 18 hajóra fogyatkozott, de hamarosan 17 is lehet belőle, miközben a PRB jelentősen növelte az előnyét.


Az első helyért való küzdelemben Vincent Riou (PRB) ismét átvette a vezetést. Az északi oldal jelenősen fizetett neki és maga mögé utasította a citromsárga színekben pompázó ellenfelét. A vezető páros 160 mérföldre jár a Kerhuelen Szigetektől. A PRB előnye ma reggelre 56 mérföldre nőtt.

A flotta 18 hajóra csökkent, hiszen Alex Thomson (Hugo Boss) is kénytelen volt feladni a versenyt, mert javíthatatlan az a fedélzetbe ütött lyuk.

Nagy esélye van annak, hogy Norbert Sedlacek (Brother) is feladja a versenyt, bár még nem beszélt róla. A tőkesúly felfüggesztésében keletkezett hiba után elindult Fokváros felé és kb. 800 mérföldre jár onnan. Bármikor elhagyhatja kielt, ami azonnali borulással jár. 5-6 csomóval halad és reménykedik, hogy odaér.

Conrad Humpreys (Hellomoto) Siminstown-nál sikeresen megjavította a kormányát.

A helyzet az élmezőnyben változatlan. A vezető duó után 433 mérföldre Roland Jourdain (Sill et Véiloa) 21 csomóval szörfözgetett a 6 méteres hullámokon 45 csomós szélben.A standard F készülékében van egy apró hiba és túl sok időjárási adata nincs jelenleg.

Mike Golding (Ecover) egy szóval sem panaszkodhat a hajójára. A tegnapi nap folyamán -immár sokadszor- a leggyorsabb volt a flottában. 377,6 mérföld volt 24 óra alatt a teljesítménye. Ennek ellenére 640 mérföld a hátránya a vezetővel szemben.