Puskapor, delfinek, csók a fedélzeten, pezsgőlocsolás! Ez jár a VOR ötödik helyezettjének az első szakasz megtétele után. A Sunergy és Barátai kedden kora délután befutott(ak). Diadal és búbánat. Talán legközelebb jobban sikerül.


egy kép nem a hajókról
Grant Wharington és csapata, a Sunergy and Friends fedélzetén, örömittas ujjongás közepette érkezett meg Fokvárosba. Boldogságuk forrása nem volt más, minthogy végre-valahára befejezték a számukra „enyhén” görcsös első szakaszt.



Az ausztrál hajó volt az utolsó, amely a VOR keretében befutott Fokvárosban.  Futási ideje 24 nap 1 óra 33 perc és 55 másodperc, ez közel négy nappal gyengébb a sánta Ericsson, és öt nappal gyengébb az első helyezett ABN Amro One idejénél. De ez esetben nem érdekes mennyi telt mióta. Az ötödik helyért járó pontokat megkapta és ha csak egy másodperccel maradt volna csak el, akkor sem kap többet és ez a lényeg.



A Sunergy érkezésével teljes a tabella, ahol az első szakasz eredménye a következő (a számítás részét képezi a Fernando de Noronha csekkpontja is): ABN AMRO ONE 10.5, ABN AMRO TWO 8, Brasil 7.5, Ericsson 7, Sunergy and Friends 4.5, a Movistar és a Pirates 1-1 pont, mivel kiálltak.


Az összetett állás az első szakasz után:



Hely


Csapat


Pont

1



ABN AMRO ONE

11,5

2



Brasil 1

10,5

2



Ericsson Racing Team

10,5

4



ABN AMRO TWO

9,5

5



Sunergy and Friends

4,5

6



Pirates of the Caribbean

3,5

7



movistar

3,5


De ne feledjük, hosszú még az út Göteborgig, még bármi megtörténhet.