A holland Marcel van Triest a Brasil 1 új navigátora. Talán ismeretes, hogy Adrienne Cahalant, a VOR egyetlen női indulóját múlt héten menesztették, arra hivatkozva, hogy nehezen bírja a fizikai igénybevételt. Marcel a tervek szerint a VOR következő három szakaszán csatlakozik a csapathoz Dél-Afrika és Brazília között.


© Brasil 1
A veteránnak számító ’van Triest’ négy Whitbread/VOR-t tudhat a háta mögött és a SEB navigátora volt, amikor az második lett a 2001-2002-es VOR Dél-Afrika – Ausztrália szakaszán.



A Volvo Ocean Race második szakasza január 2-án veszi kezdetét Fokvárosban, de addig is egy pályaversenyen mérettetnek meg a résztvevők (december 26.), amely újfent beleszámolnak a végeredménybe.



Érdekes, hogy pont a holland vitorlázó volt, aki Torben Graelt beavatta a Földkerülés csodálatos világába. Az 1997-1998-as Whitbreaden ő javasolta Knut Frostadnak, hogy invitálja meg Torbent az Innovation Kvaerner fedélzetére.



A 41 éves holland ötödik Földkerülő versenyén vesz részt, így ’van Triest’ a Brasil 1 legtapasztaltabb versenyzőjévé lépett elő és a VOR tekintetben sem panaszkodhat a levitorlázott mérföldek összeszámolásakor.



1989-ben az Equity & Law II,


1993-1994 az Intrum Justitia (Whitbread),


1997-1998 az Innovation Kvaerner (Whitbread),


2002-2003 a Team SEB(Volvo Ocean Race) legénységének tagja.