a DRÁVANET Alkotmány Kupán

Rekordszámú induló és remek szél fogadta a DRÁVANET Alkotmány Kupa résztvevőit 2011. augusztus 20-án Balatonkenesén. Több mint 100 hajó és 600 versenyző állt rajthoz. A KMPVSE rendezésében zajló kupa keretein belül a TIG-RES Yardstick Trophy, az Old Timer Tabu Kupa, valamint a kikötői háziverseny résztvevői is rajthoz álltak.

A hagyományokhoz híven a klasszikus fahajók 30 perces előnnyel, 10.30-kor rajtoltak el a 6-8 csomós északi szélben, őket követték 11.00 órakor a modern hajók. A túraversenyen a Balatonkene-Balatonalmádi-Balatonkenese-Balatonaliga-Balatonkenese pályát kellett vitorlázni a hajósoknak. A háziversenyen indulók kis pályán vitorláztak, így nekik nem kellett az aligai bóját kerülniük. A Cittel Lajos kormányozta Sirocco zsinórban már kétszer hódította el a DRÁVANET Alkotmány Kupát és címvédőhöz méltóan már a rajt után rögtön az élre állt. Mögötte a Stefánia, a Tramontana, a „kis” Nemere és a Szinbád alkotta boly vitorlázott. Az Almádinál lévő bóját a Sirocco vette elsőként, ekkor már a modern hajók élmezőnyét vezető Raffica, Király Zsolttal a kormánynál is behozta a 30 perces hátrányát. A kenesei bója után kissé gyengült a szél, ekkor a part alatt remekül jött fel Ormándlaki Áron irányításával a Budapest Bank-Lisa. A Sirocco-tól azonban senki nem tudta elvenni a győzelmet, rajt-cél győzelmet aratott és immáron harmadszor zsinórban hódította el a DRÁVANET Alkotmány Kupát. Második lett, és a mezőny legjobb idejét vitorlázta a Raffica, őket követte remek hajrával a Budapest Bank – Lisa.

A TIG-RES Yardstick Trophy összetett YS versenyét, és egyben a YSIII-as kategóriát, a tavalyi YSIII győztese az Anna nyerte, Galambos Zoltán kormányzásával. YSI-ben Salánki Tamás csapata, a La Diva diadalmaskodott, YSII-ben pedig Palkovics Krisztiánék az Iceman-nel állhattak a dobogó felső fokára. A vacsora és az ünnepélyes díjkiosztó után a DRÁVANET jóvoltából 10 mobil internet előfizetés is gazdára talált.


Alkotmány Kupa végeredmény


Tigres Kupa végeredmény