Idén is sikeres és harcos Jolle Bajnokságot rendeztek Port Lacajban.

Már hagyományosnak mndható a helyszín és a főrendező is. A fonyódi Port Lacaj a Jollék legendás kikötője adott idén is otthont a Nagyhajós Jolle bajnokságnak. A kikötő maga és az ott „élő” emberek már eleve megteremtik a jó hangulatot a versenyhez és ezúttal ehhez a háttérhez idén még jó szél is csatlakozott.

Olykor még túl jó is, mert az is megesett, hogy a főrendező – aki idén is ki más lett volna, mint Igali Csilla – kénytelen volt a parton halasztani az erős szél miatt. Ám így is akadt futam jó erős szélben, amelyeken sok minden történt, ám szerencsére egyetlen borulás sem volt.  Sikeresen teljesítették a tervezett futamszámot. A hajók és csapataik újfent bebizonyították, hogy a Jolle a Balaton igazi hajója!

Tizenhét (!) darab 25-ös és tizennégy 15-ös Jolle versengett. A regatta kis híjján a Pomucz család teljes sikerét hozta, hiszen a nagyobb hajók között Pomucz Tamás az új Tönci-féle (T-Jolle) Vicát kormányozva csaknem minden futamot megnyert. Ugyanakkor 15-ösben a lánya, Pomucz Boglárka kormányozta hajó küzdött jó eséllyel a bajnoki címért, ám aztán azt kénytelenek voltak átengedni az  utolsó két futamot nyerő Csérnek, amelyen Miklós Tibor csapata vitorlázott.

A klasszikusok között a legjobbnak a sokszoros bajnok Fabatka bizonyult Kalfsbeek-Dobóczi Anna kormányzásával.

forrás: hunsail.hu