Az ISAF visszavonta a kieső futamot eltörlő szabályt.

A 2003. novemberében megrendezett ISAF konferencia után, melyen az ISAF tanácsa úgy döntött, bevezeti a „nincs kieső futam”-versenyeket a 2004-es olimpiai regattán, felülvizsgálták és visszavonták ezt a döntést. Amíg a Tanács, mely az ISAF végső döntéseket meghozó testülete, támogatta a novemberi döntést, alaposabb tanulmányozás után úgy érezte, a döntés eltér a beadványtól (048A-03-as beadvány) és további megbeszélésre szorul.


Az ISAF ezzel megerősíti, hogy a 2004-es olimpiai regatta rendszere a régi marad, minden versenyszám, kivéve a kétkezes 49-es dingiket, 11 futamból áll és egyet lehet kiejteni, ha 5-11 futam megrendezésre kerül, míg a 49-eseknél 16 futamot kell teljesíteni egy kiesővel, ha 5-11 futamot sikerül megrendezni és kettővel, ha 12-t vagy többet.


A 048A-03-as beadvány vitára bocsátását tehát elhalasztották az ISAF évközi megbeszélésére 2004 júniusára.

Mindamellett az ISAF örül, hogy értékes és termékeny vita alakult ki a 048A-03-as beadványról hozott döntést követően.

Nemcsak érdekes gondolatok vetődtek fel a „nincs kieső futam”-versenyek következményeiről, hanem más egyéb ügyekkel kapcsoltban is, melyeket az ISAF most felülvizsgál. Ezek között van a pontozási rendszer ha a hajók a verseny meghatározott idején túl érnek célba, a naponta megrendezhető futamok száma és a versenyzők tájékoztatása, ha a versenypályán vannak.


Válaszolván az ISAF nemzeti hatóságainak és a tanács tagjainak, az ISAF végrehajtó testülete 2004. februárjában tovább tárgyalja az ügyet és 2004. júniusában nyújtja be a jelentését az ISAF tanácsának az évközi megbeszélésen.