Mint a Nitrokémia Vitorlás Klub elnöke a „cserbenhagyásos átigazoláshoz” higgadtan az alábbi véleményem adom közzé:


1. Ki, melyik klubbot választja és hova igazol, személyes ügy, ezzel nincs gondom.

2. A Klub gyerekekkel nem köt szerződést, mert más a filozófiánk. A Klub barátságra, erkölcsre, tisztességre és hűségre épít és nevel.

Ez a 25 éves vezetésem alatt így működött.

A megtörtént eseményből persze levontam a megfelelő konzekvenciákat.

Körültekintőbbnek kell lenni, mert más lett a világ és meg kell néznünk kit veszünk sorainkba – kire számíthatunk, kire költünk, kinek leszünk  a Mentora.

3. Ami a Klub sorsát illeti: válaszolva „Gyapjas” apukának:

Nitrokémia Vitorlás Klub lesz.  Ifjúsági vitorlázás, ifjúság nevelés lesz Balatonfűzfőn. A város jelenlegi vezetése ebben maximálisan támogat bennünket, amennyiben gondunk lenne a tulajdonossal, már most több elfogadható javaslatot és megoldást kaptunk.

4. Jövő: van mire építenünk. Hodács Attila személyében van egy kiváló edzőnk, három jó képességű OP versenyzőnk, aminek létszámát tavasszal emelni fogjuk és van több más hajóosztályban ifjúsági versenyzőnk.

A jövő az építkezésé. Az természetes, hogy egy-két évig kimarad az NVK által szervezett és szponzorált érétkes díjakat tartalmazó verseny, mint Elnök ezt képviselem és ennek díját a megmaradt és kezdő vitorlázóink versenyeztetésére és eszközfejlesztésére fogjuk fordítani.

5. A BYC-be távozott volt versenyzőinknek sikeres szereplést, a BYC elnökének és vezetőségének további sikereket kívánok.

Ezzel Magam részéről az ügyet lezártnak tekintem, de állok rendelkezésre személyesen vagy telefonon a 88/596-011 vagy a 06/20-9739-501-es mobil számon.

Berki Kálmán