Vasárnap végre fújt a szél! A keleti, amire a rendezőség várt, megjött és olykor 10 csomós szélerőt is meghaladva fújt, majd folyamatosan gyengült.

Mindkét pályán időben kezdődtek a futamok, de a legtöbb osztálynál nem ment el elsőre, mert annyi korai rajtoló volt, hogy általános visszahívást kellett jelezni.

A szél folyamatosan gyengült, de sikerült 2 futamot befejezni, így már félúton jár a verseny az érvényes bajnoksághoz. Ezután sajnos nem volt már több szél és a rendezőség parti halasztást jelzett.

Sajnos a délután folyamán már nem volt változás, így másnap 8 órára halasztották a következő futam rajtját.

Két egység volt, aki uralta mezőnyét, Bathó Péter Laser radiálban, míg Vadnai Benjámin Laser 4.7-ben nyerte meg mindkét futamot.

420 rajt

470-ben Győrffy Bálint és Lillik Ákos vezet Kiss Viktor és Szigeti Maxim, valamint Gond Gergely és Bors Máté előtt a 12 egységet számláló mezőnyben.

Rozsnyai Domonkos

420-ban Földesi Péter és Borsos Dániel vezet, bár csak 1 ponttal Bagyó Áron és Munka Márton, valamint Mészáros Laura és Kratzl Anna előtt a 13 indulóból. Mindhárom egység a THE versenyzője. Radiálban Bathó Péter mögött 2 ponttal lemaradva második Rozsnyai Domonkos, míg Haidekker Zita a harmadik helyen áll 9 ponttal a 28 tagú mezőnyben.

spi fel

Laser 4.7-ben Vadnai Benjámin mögött egy szlovén versenyző áll Radman Marko személyében, harmadik helyen Huszka Mátyás, míg negyedik helyen Takács Levente áll a 40 fős mezőnyben.

Leebója

Cadetben a verseny a Cecc Kupa is, így érkezett pár cseh versenyző is, de magyar páros áll az élen Polgár Lukács és Kanyicska Márk személyében. Második helyen Michaela Struncova és Tadeas Hejnic, míg harmadik helyen Borsos Gergő és Horváth Balázs áll.

tihany előtt

Optimistben szép számú mezőny gyűlt össze, a 90 hajóból az első helyen Nikol Stankova áll csehországból, második Vadnai Jonatán, harmadik Gyapjas Zsombor, míg negyedik Szilasi Fábian.