Az első kör rendkívűl izgalmasan kezdődik. Itt találják az ellenfelek egymással szembe először magukat. Itt derülnek ki elöször igazán a hajó hiányosságai a tervezési hibák.

Az első kör rendkívűl izgalmasan kezdődik. Itt találják az ellenfelek egymással szembe először magukat. Itt derülnek ki elöször igazán a hajó hiányosságai a tervezési hibák.

A One World csapatának ráadásul még igyekeznie kell, mert a zsűri egy korábbi döntése értelmében levonnak tőle egy pontot a második kör végén.

Nem is hagy kétséget maga után, úgy rágja át magát a mezőnyön, mint egér a sajton és az Alinghival vívott egyetlen szorosabb küzdelmében is győzedelmeskedik igaz éppen, hogy csak 10 másodperccel. De az első körben megszerezhető maximális 8 pontot mind magáénak tudhatja.

Azután itt az Alinghi. Igaz elvérzik a One World-el szemben, de a többiek nem okoznak neki problémát. A svéd hajóval szemben is elhozza a pontot, de intő jelként szolgál számára, hogy a svédek az utolsó hátszélben kis hiján utolérik, amikor egy rossz halzolásnál elszakad a spinnakerük.

Az Oracle BMW sincs sokkal lemaradva. Egy vereség az Alinghitől, egy a One World-től és meglepetésre egy az angoloktól.

Bár a Prada itt negyedik, de hihetetlen rosszul kezdenek. Megverik ugyan a mezőny két leggyengébbnek tartott hajóját az Arevát és a Mascalcone Latino-t, A svédeket és az angolokat is, de nem látszanak ellenfélnek három amerikaival és az Alinghival szemben. Finoman szólva nem mutatják meg oroszlánkörmeiket.

Angol csapat az Olaszokkal és a Dennis Conner vezette csapattal egyenlően áll. Jónak tűnik az eredmény számukra annál is inkább, mert csak a „nagyoktól” véreztek el. Négy vereség és négy győzelem. 50% teljesítmény elégnek látszik az esetleges felsőági szereplésnek.

Borzasztó rossz helyen zárják a svédek az első kört. Két győzelem a két leggyengébb ellen és Dennis Conner ellen. Pedig vezettek a Prada ellen és az Alinghi-t is megszorongatták.

És a végére maradt a második olasz csapat és a franciák Areva-ja. Egyik sem tudott győzni senki ellen, igy az előny azé a végén, aki legyőzi a másikat. Nos, ez véres küzdelemben a Mascalzone Latino-nak, de a hátrányuk a többi csapattal szemben látványos.