Néhány perccel a kiírt rajt ideje után végre elrajtolt a negyeddöntő rájátszásának első futama. Szél is volt, igaz nem sok, de a két futamot sikerült megrendezni.

Néhány perccel a kiírt rajt ideje után végre elrajtolt a negyeddöntő rájátszásának első futama. Szél is volt, igaz nem sok, de a két futamot sikerült megrendezni.

A rajtból a OneWorld jött ki jobban a pálya bal oldalára húzva, míg a Stars&Stripes a jobb oldalon talált szelet magának.

Az első találkozáskor a OneWorld 20 másodperces előnyt birtokolt, amelyet a szélfordulók kihasználásával a Stars&Stripes az első szakasz végéig meg is fordított és a hátszél végére már közel egy perc előnyt tudhatott a magáénak.

A jónéhány fordulóval tarkított második cirkáló szakaszban a OneWorld ledolgozott közel 40 másodpercet a hátrányából. És a hátszeles szakaszon a Stars&Stripes gyatra „emberfogásának” és egy 40 fokos szélfordulónak köszönhetően át is vette a vezetést.

Ezután már szinte érdekesség nélkül zajlott a futam. A OneWorld folyamatosan növelve előnyét 1 perc 16 másodpercet vert ellenfelére úgy, hogy a Stars&Stripes előnye az első leeebójánál 55 másodperc volt.


OneWorld Challenge – Team Dennis Conner 1:0

A rajtvonal bal oldalán rajtolt mindkét hajó és a Prada kifordulásra kényszerítette az Orm-ot. Az egy rövid balcsapás után, a svéd hajó visszaállt és egy felpörgés segítségével 20 másodperc előnyre tett szert, amit az első bójáig el is vesztett és a Prada már az orra előtt vette azt.

A leeebójánál a Prada már 45 másodperces előnnyel rendelkezett. Amit a fegyelmezett vitorlázásnak köszönhetően 1:12 másodpercre növelt.

Ezek után szinte lényegi változás nem történt és a Prada lekövette ellenfele minden mozgását. A szél elfordult balra és ez még lehetővé tette a Pradanak, hogy a befutóba 1 perc 31 másodperc előnnyel érkezzen.


Prada Challenge – Victory Challenge 1:0

A tegnapi történések közé tartozik még, hogy a Team Dennis Conner újabb óvást adott be a OneWorld ellen, az Amerika Kupa Fair Play szabályaira hivatkozva.

Úgy látszik a harc a parton legalább olyan erővel folyik mint a vizen.