A helyzet mit sem változott a Hauraki öbölben. A két pontveszteség nélkül álló hajó begyűtötte negyedik győzelmét is és így elvben megvan a középdöntő két alsóági résztvevője a Prada és a OneWorld személyében.

A helyzet mit sem változott a Hauraki öbölben. A két pontveszteség nélkül álló hajó begyűjtötte negyedik győzelmét is és így elvben megvan a középdöntő két alsóági résztvevője a Prada és a OneWorld személyében.

Az elvben kijelentés annak szól, hogy a zsűri még nem foglalt állást a Team Dennis Conner által beadott óvás tárgyában és még előfordulhat az is, hogy a december 9-én kezdődő középdöntőben a OneWorld helyett a Stars&Stripes lép színre. Döntés a középdöntő kezdete előtt várható.

A svéd hajó hiába cserélt skippert az utolsó futamra, Magnus Holmberg sem tudta megállítani a Prada-t. 1 perc 37 másodperces előny a befutóban.

A OneWorld fölénye a rajt pillanatában is látszott – bár a Stars&Stripes rendkívül agresszívan vitorlázott – és mindezt megtartotta végig a pályán. 1 perc előny a befutóban.

Prada Challenge-Victory Challenge 4:0

OneWord Challenge- Team Dennis Conner 4:0