Nem sikerült fuatmot rendezni a középdöntő első napján az erős szél miatt.

Nem sikerült futamot rendezni a középdöntő első napján az erős szél miatt. Ennek elsősorban az Alinghi örülhetett, aki az előző nap edzés közben ripityára törte az árbocát. Természetesen elkészültek az új árboc behelyezésével, de talán nem volt baj, hogy nem kellett futamot menniük.

Eközben a parti viharok tetőzéseként, a Stars&Stripes és a Prada, majd később a Stars&Stripes beadott óvásaiban a seattle-i illetőségű OneWord Challenge-et a zsűri nem zárta ki a versenyből, hanem 65000 Dollár büntetést fizettetett vele, illetve -ami gyaníthatóan nagy érvágás- egy pontra bünteti minden egyes körben a OneWorld csapatát. Ez azt jelenti, hogy míg a középdöntőben a Prada-nak elég négy győzelem, addig a OneWorld-nek ötször kell győznie ahhoz, hogy továbbjusson.

A középdöntő a gigászok csatáját hozza. A négy leggazdagabb csapat méri össze erejét. A felsőágon az Alinghi (17:3 győzelmi arány) az Oracle BMW Racing-gel(16:4) mérkőzik. Ahol a győztes továbbjut egyenesen a döntőbe, míg a vesztes az alsóágra kerül. Ez a mérkőzés beillik a Kupa döntőjének is, bár a szabályok miatt magában a döntőben is összekerülhet ez a két hajó.

Az alsóágon a OneWorld (17:7) a Prada-val küzd. Ahol a győztes a felsőági vesztessel küzd, a vesztes pedig kiesik a Louis Vuitton Kupából.