Az első eset a Round Robin óta, hogy sikerül a nyitó napon futamot rendezni. A tét a döntőbe kerülés, ahol már az Alinghi csapata várja a szerencsés győztest.

Többszöri halasztás után után elrajtolt a középdöntő rájátszásának első futama. Míg az Oracle BMW-nek 4, addig a OneWorld csapatának 5 győzelemre van szüksége a továbbjutáshoz. Mivel minden körben él a zsűri döntése, miszerint egy győzelmet elvesznek a seattlei csapattól minden fordulóban.

A rajt után az Oracle Chris Dickson kormányzásával 10 másodperc előnyt szerzett. A OneWorld eközben két takkolás után oldalt váltott és ez fatális tévedésnek bizonyult.

Az Oracle a hosszú jobbcsapás után előbb kapta meg a szelet és így 60 méter előnyre tett szert. Ami még nehezítette a seattle-i hajó sorsát, hogy a szélforduló miatt kétszer fordulnia kellett. Így az Oracle 49 másodperc előnyt szerzett az első bójánál.

A pöffös pörgő szélben  mindkét hajó asszimetrikus spinnakert használt és ez a szakasz jobban ment a OneWorld-nek. Le is dolgozott 7 másodpercet a hátrányából.

A második cirkálószakasz is inkább a seattle-i csapatnak kedvezett és óriási fordulópárharcban (60 fordulás) 25 másodpercre csökkentette a hátrányát.

A zsűri valamennyit módosított a pályán ezután az Oracle megint visszaszerzett valamit az előnyéből a bőszeles szakaszon, de cirkálásban hihetetlen közel, alig 10 másodpercre közelítette meg őket a OneWorld.

A befutóban viszont köszönhetően a pálya közepén lévő jobb szélnek lemaradtak. Az Oracle  átlagban két csomóval gyorsabban tudott haladni és így magasan nyerte a futamot.

Úgy látszik a OneWorld csapata nagyon szereti a lavórokban ücsörgést. Így az utolsó bójánál lévő 10 másodperc hátrányuk 4 perc 8 másodpercre duzzadt a befutóra.


Oracle BMW Racing-OneWorld Challenge  1:0*

*A zsűri döntésének értelmében a OneWorld továbbjutásához 5 győzelem szükséges