Elmaradtunk a VB harmadik napjára szóló beszámolóval. Gondoltuk nincs futam, akkor nincs miről beszélni. De mennyire, hogy volt!! Csak győzzék követni. Tenke Tibor beszámolója

Ma eluralkodott a teljes káosz a VB-n. Hiába van itt nagy nevekből zsűri, nemzetközi rendezőgárda, kisegítő személyzet hada, edzők, meteorológusok, relaxációs masszőrök és még diabetikus(!) is, így (vagy épp ezért) úgy eltudják tolni a rendezést, ahogy az nagykönyvben meg vagyon írva.


A baj tegnap kezdődött, mikor testsúly ellenőrzést rendeltek el. Ezen 4 hajó, köztük az amerikai Szabó elvérzett. (Az igazság az, hogy mi is csak mázlival úsztuk meg, egyszerűen elnéztek egy számot!?) A baj csak az volt, hogy az ellenőrzés szabálytalan volt, mivel nem szerepelt a versenyutasításban, ahol a szabályok szerint, meg kellett volna határozni az ellenőrzés annak idejét és módját.


Természetesen a sértettek óvtak. Az elbizonytalanodó rendezőség megpróbált egy salamoni döntést hozni, ami meglehetősen szerencsétlenre sikeredett. Ennek értelmében mára ismét kiírták a második futamot újra vitorlázásra, de mindenkinek az első „második” futam és a második „második” futam (remélem, van aki még tudja követni) közül elért helyezés közül a jobbik számított volna bele az végeredményben.



Na erre aztán elszabadult a pokol, óvások és petíciók megfogalmazása vette kezdetét. A versenyrendezőség meghátrált és átadta a döntést a zsűrinek. A nagy tudású zsűri azon nyomban buzgón munkához látott és törölte az előző határozatot, átlag pontot rendelve a sértetteknek. A baj ekkor az lett, hogy az eredeti kiírásban mára tervezett harmadik futamot ma már nem lehetett lebonyolítani, mivel azt módosítták az első határozattal másodikra és most már rövid volt az idő a visszamódosításra. (legkésőbb az előző nap este lehet módosítani a programot) . Az eredmény az lett , hogy egész nap a parton ültünk, miközben kint remek hármas szél fújdogált. Persze, még távolról sem csillapodtak le a kedélyek, egyesek újabb papírokkal szaladgálnak, még az olimpiai kvalifikáció ilyetén való lebonyolítását is megtámadva.


Eltoltunk tehát egy napot, és lehet, hogy meg lesz ennek a böjtje, mert gyengülést jósolnak a hét második felére. És mindez 500 euró nevezési díjért… Még mondjon valaki egy rossz szót az otthoni versenyrendezések esetleges baklövéseire. Ott legalább nem 500 euró a nevezés.

Ui.: Sajnos számunkra a legrosszabb megoldás jött ki, így megmarad a tegnapi rontott futamunk, ahelyett, hogy kivágtak volna túlsúly miatt és most átlagolhatnánk a 33. helyünket. Ilyen az élet..


forrás: http://www.spartacus.hu


képek:



http://www.starworld2004.com