A versenyen belül zajlott az idei év első Országos Bajnoksága Sikló hajóosztályban.

Szokatlanul kevés hajó indult az Agárdi Nemzetközi Héten. Finnben 20, Zoom8-ban 6, míg a Sikló Bajnokságon 17 hajó vett részt. A csütörtöktől zajló viadalnak kedvezett a szél és az első két nap rögtön sikerült megrendezni a hét futamból hatot. Volt nyugati, északi 1-től 5-ig.

Remek hat futam után, szombaton következett egy kierőltetett flaute futam, amivel sikerült az eddigi reálisnak nevezhető versenyt kissé tönkre tenni.  Értem én. Foci EB, Forma 1. Sok olyan dolog van, ami fontosabb, minthogy az utolsó futammal kivártuk volna a megfelelő pillanatot. Hisz volt rá még másfél napunk. Kérdő válaszomra a verseny rendezője azzal intézte el, hogy nekünk semmi nem jó, tanuljunk meg gyenge szélben vitorlázni. A futam 60%-ában semmi szél nem volt, nemhogy gyenge. Annyi időnk lett volna még….

Lassan megfogalmazódótt bennem egy gondolat: Vége a hetvenes-nyolcvanas éveknek, amikor a klubok adták a hajót és örülhetett az ember, ha vitorlázhatott. Ma már meg kéne válogatni egy-egy versenyrendezőnek, hogy mit mond. Magam részéről és gondolom sokan vannak így ezzel mások is, jót akarnak versenyezni, élvezni akarják a hajót – most már főleg a saját tulajdonú hajójukat – és nehezen viselik, ha kioktatják őket egy olyan esetben, ahol semmi nem indokolta, hogy végig erőltessenek egy futamot. Nem beszélve arról, hogy lassan ki lehetne írni Agárdra egy ilyen versenyre 10 futamot.

A díjkiosztó sem lett túllihegve, viszont gyorsan le lett zavarva.

Eredmények hamarosan………..