Péntektől vasárnapig zajlott Balatonfüreden, a BYC rendezésében a Nikon Kupa, valamint az Optimist osztályok részére a DEKRA-ITS Kupa.

Nagyon változatos időjárási viszonyokkal találkozott a szép számú benevezett versenyző. Pénteken az erős szél, és a hideg, szombaton a ide-oda forgolódó szél, míg vasárnap a reggel teljes szélcsend, majd a dél körül megélénkülő szél tette próbára a versenyzők és versenyrendezők türelmét és tudását.

A végére szerencsés körülmények között 5 futamot lehetett teljesíteni mind a három osztályban. Az végeredményből ennek megfelelően egy, a legrosszabb futam eredménye kiejthető volt.

Optimist és Cadet osztályban ez a verseny volt egyben az utolsó válogató verseny is, melyen a nemzetközi versenyekre utazó csapat kijelölésre került. Ennek köszönhető a jelentős nagyságú mezőny is.

A versenyre külföldről is érkeztek csapatok: Bulgáriából, Szlovákiából sőt még Ciprusról is! Ezek a versenyzők felejthetetlen élményekkel távoztak, hiszen egy nagyon korrekt, eseménydús versenyt hagytak maguk után, amelyeken jó eredményeket is el tudtak érni.