Mikor elöször hallottam róla, nagyon örültem. Hisz ilyen könyv magyar nyelven tudomásom szerint még nem jelent meg.

Bill Gladstone könyve a Tihanyi Hajós Egylet kiadásában jelent meg. Ajánlom mindazoknak akik a vitorlázás alapjaival tisztában vannak és érdekli őket a versenyzés, vagy csak egyszerűen azt szeretnék tudni, hogy mitől sport a versenyvitorlázás. Azoknak a versenyzőknek akik még a tapasztalataik igazolására keresnek választ. De tulajdonképpen minden vitorlázónak kötelező irodalom.

A könyv felöleli a rajt elötti felkészüléstől elkezdve a rajton át különböző szakaszok taktikáját. Nem csak a pályaversenyek taktikájával foglalkozik, hanem a hátszeles, félszeles, futtatott rajtokkal. Foglalkozik a szabályokkal, meteorológiával, különböző versenyzési formákkal.Közöttük is külön fejezetet szentel a párosversenyzésnek.

Részlet a könyvből:

Könyvünk a vitorlás versenytaktikáról szól. A versenytaktika tágabb értelemben a stratégiát, a taktikát és a szabályok alkalmazását jelenti. A stratégia a szélre és annak irányváltozásaira, az áramlásra van tekintettel, és nem a versenyben résztvevő hajókra. A taktika feladata a stratégia alkalmazása, a többi hajó kezelése és a szabályok alkalmazása. Míg a stratégia egy terv alapján épül fel, a taktika alkalmazása spontán……

A könyv nálunk is kapható 4500 Ft+postaköltségért a

http://www.sailing.hu/html/popup4.php

linkre kattintva.