A klub négy éves fennállásának legjobb évét tudhatja maga mögött. A mérleg: hét verseny lebonyolítása, ebből kettő olimpiai osztályok – FINN és 49-er – hajók részére és nem utolsó sorban egy harmadik helyezés a II. Köztársaság Kupán májusban az Adrián. A szombati kedvezőtlen időjárás miatt vasárnapra halasztott szezonzáró pályaversennyel zárták az idényt az alföldi vitorlázók a szalóki Attila-öbölben.



Tudósítás a győztes hajóról:


Hűvös kettes északiban rajtoltunk délben. A tározóhoz kirándulók örömére a kikötő előtt jelöltek ki olimpiai pályát a rendezők, így a nézők közelről kísérhették figyelemmel a versenyt. Az első cirkáló szakasz végén még egy bolyban vitorláztunk a többiekkel. Bár a rajtot Bartha Lajosék kapták el legjobban a Sportinával a cirkáló szakasz végén már kialakult a papírformának megfelelő sorrend. Jó 100 méteres előnnyel elsőnek vettük a bóját a Katával, utánunk az utóbbi versenyeken egyre érettebben taktikázó Hablaty következett majd Oszi és a „faházas” Tibi az Aros nevű csillaghajóval. A 3-4-es erősségűre frissülő szélben bekötöttük a lábhevedereket, de így sem tudtunk elég élesen vitorlázni a hiányzó jó néhány kiló miatt. ( Tündivel együtt nem teszünk ki 140 kilót ) Végülis különösebb izgalmak nélkül megnyertük a versenyt és a dobogós helyeken sem született ezúttal meglepetés maradt az első pályajel után kialakult sorrend.



A Kata nevű Scholtz 22-es racing ( a Tisza-tó zászlós hajója ) 2001-ben készült Hajmáskéren a Style Yacht műhelyében.


Tulajdonosa és kormányosa Lengyel György állandó legénység Buczkó Tünde.



A hajót 2001. augusztusában Abádszalókon tették vízre és keresztelték meg, azóta 19 versenyen indult 15 versenyt megnyert, háromszor volt ezüstérmes, egyszer pedig a harmadik helyre futott be. A Tisza-tó Kékszalagját háromszor nyerte el egymás után 2002-től.


A verseny  végére megfőtt a faházas Tibi féle csülkös babgulyás is, amit a Kalóztanyán megtartott díjkiosztó után mindenki jóízűen elfogyasztott. Néhány hét múlva ugyan megkezdik a tározó téli vízszintre állítását, ezért a hajók hamarosan partra kerülnek, de a szezonzárón már a klub tagjai a jövőt tervezgették.


A hétvégén Abádszalókon volt Koltay Gusztáv a hazai jégvitorlázás „atyja” is, akinek nagyon tetszettek a körülmények és megígérte, hogy megfelelő jég esetén jégszán versenyt rendez az Attila öbölben.


Szezonzáró nyílt pályaverseny végeredménye:

I. Kata nevű Scholtz 22-es Lengyel György kormányos, Buczkó Tünde legénység

II. Hablaty nevű Sportina 23-as Bartha Lajos kormányos, Nagy Ákos és Tar Krisztina legénység

III. Aros nevű csillaghajó Oswald Thurnhofer kormányos, Brunbauer Tibor legénység

Fényképek Tar Krisztina.