Itt a vége fuss el véle. Sajnos lezajlott az év utolsó versenye is. Alibán András jóvoltából képeink is vannak az eseményről. Olvasható a hivatalos sajtóközlemény is.

Bár az időjárás nem éppen az október végit idézi, mégis a Last Minute Regattával és a Köd Kupával végetért az idei vitorlás szezon.

A képet Ladányi János készítette. Nagy méretben megtekinthető

itt!

SAJTÓKÖZLEMÉNY


Jaross Tamásék nyerték az Öreghegyi Köd Kupát

Már daruzzák a vitorlásokat a Balatonon, miután a vitorlás szezon utolsó, befejező versenyét bonyolították le a hétvégén Balatonalmádiban.

Az ideális időjárásnak és a hosszú hétvégének köszönhetően a vitorlázók minden eddiginél magasabb létszámban, összesen 96 vitorlás egység közel 300 főnyi legénységgel képviseltette magát az Öreghegyi Köd Kupán, köztük a legöregebb hajó, a 108 éves Kishamis. A verseny legidősebb résztvevője a 86 éves Dr. Szabó József a Stefánia fedélzetén vitorlázott. Az sem vette a vitorlázók kedvét, hogy a nyári versenyektől eltérően mindenkinek kötelező volt a mentőmellény viselése.


A verseny iránti érdeklődést jelezte az is, hogy 10 amatőr egység is rajthoz állt, köztük Kuncze Gábor és Balázs Árpád Siófok polgármestere is.

A Yardstick I. kategória első helyezettje az Euroweb hajójával Jaross Tamás csapata lett Detre Szabolccsal, Detre Zsolttal, Papp Zsomborral és Habóczy Lászlóval a fedélzeten, akik az abszolút versenyben is győzedelmeskedtek.


További kategória győztesek:

Yardstick II.: Ábránd (dr. Dulin Jeno2, Kiss István, Nagy Miklós)

Yardstick III.: Zorko (Zagyva Gábor, Tálai Gábor, Balázs Janka)

Amatőr: Brill (Priczel Vilmos, Kajner Gyula, Kriveczky Bonifert)

A versenyt hagyományosan nagyszabású színvonalas parti zárta, ahol a vitorlázók értékelték az idei évadot, és már a jövő évi áprilisi szezonkezdésről beszélgettek. Az egyre növekvő résztvevői létszám bizonyítja, hogy a Magyar Marathon Klub sikeres, hagyományőrző rendezvénye a balatoni vitorlás évad kitolására és a szezon meghosszabbítására, elérte célját. Õsszel is érdemes ellátogatni a Balatonra, ezt igazolja a közel ezer néző is, akiknek látványos programot nyújtott a közel száz színes spinnaker.