Megnőtt a távolság az élmezőny hajói között. A vesztes a két régebbi hajó, a PRB és a VMI.


Nem telt eseménytelenül a Karácsony a déli tengereken. Bár az élmezőny néhány napos cirkálás után ismét a szokásos bőszelekben halad, az akkor sikeresen meglogó Jean Le Cam (Bonduelle) és a harmadik helyre feljövő Mike Golding (Ecover) továbbra is növeli az előnyét.Lassan a céltól 10000 mérföldön belül lesznek.

Mike Goldingnak ehhez az is kellett, hogy a jelenleg 4. helyen álló Sébastien Josse, egy jéghegynek ütközzön. Az ütközést ugyan szerencsésen megúszta, de azért az orsudara összetört. Azóta csak folyamatosan lemarad.Bár a „lavór” amibe belekerült az is hozzájárul.

Jean Le Cam előnye 147 mérföldre duzzadt Vincent Riouval szemben és Mike Golding sincs már túl messze a PRB-hez. Josse viszont már több mint 200 mérföld hátrányban van Goldinghoz képest. Szép lassan az élmezőny két új hajója érezteti a modernebb tervezésből adódó előnyét.Most úgy tűnik, hogy a verseny menetében ez a néhány napos szembeszél volt a vízválasztó.

Ez a négy hajó tartja közel 1000 mérföldes előnyét a következő csoporttal szemben, akiknek az éllovasa a Temenos (Dominique Wavre).

A dátumválasztó környékén a versenyzőknek bőven kijár a jéghegyekből. Kénytelenek óvatosabban haladni. Eközben egy antarktiszi földrengés is borzolta kedélyeket.

Joé Seeten (Arcelor Dunkerque) elvesztette a solent vitorláját ma reggel. Egy 23-24 csomós szélben a vitorla egyszer csak felrobbant. Eléggé elkeseredett és inkább Tasmániába menne, hogy néhány vitorlát magához vegyen néhány garnitúra vitorlát. Most 55-59 csomós szélben halad.

Szombaton a leggyorsabb Jean Le Cam volt 360 mérfölddel 24 óra alatt, a leglassabb pedig Benoit Parnaudeau aki csak 204 mérföldet tett meg.