Csökkenő távolság jellemzi az élmezőny három hajóját. Lassan szinte látótávolságon belül folyik a küzdelem.


Egyre fokozódik a feszültség az élmezőnyben. Az első helyen álló Bonduelle már csak  70 mérföld előnnyel rendelkezik a harmadik Ecoverrel szemben. A hajók kívülről kerülték a Falkland Szigeteket és párhuzamosan haladnak Dél Amerika partjaival. Legkeletebben maradt Jean Le Cam (Bonduelle), mig nyugatabbra Vincent Riou (PRB) és Mike Golding (Ecover).

Hivatalosan is kiállt Patrice Carpenter (VM Matériaux) mivel a boomja javításához külső segítséget vesz igénybe. A javítás után folytatja a földkerülést, de már versenyen kívül. Igy hatra növekedett a versenyt feladók száma

Vincent Riou (PRB) saját bevallása szerint is a legszebb piruetjét csinálta a karierjének, amikor a hajója 50 csomós szélben orraesett. Szerencsére komolyabb baja nem történt, de egyáltalán nem volt boldog az eseménytől.

A szerencse nem nagyon partnere Jean Pierre Dicknek (Virbac Paprec) a Farr tervezésű hajón most a boom tört el.Az elektromos rendszer hibája, a boomveret kétszeri kicserélése és egyéb bajok ellenére a Virbac Paprec ellenálhatatlanul közelít a Horn fok felé, ahol most éppen az ötödik helyen álló Dominic Wavre (Temenos) tart.