A mezőny eleje lassan az északkeleti Passzátszelekben vitorlázhat, míg a Csendes Óceánon már csak hárman vannak.


Köszönhetően az újabb nagyvitorla felhúzó sérülésének és a keletről érkező szélnek Mike Golding (Ecover) hihetetlen módon leragadt. Õ kapta meg a Passzátszelet is utoljára és villámgyorsan 200 mérföld köré hízlalta a hátrányát. Második helyen ismét csak keletebbre Jean Le Cam (Bonduelle) haladt, jóval száz mérfölddel a vezető Vincent Riou (PRB) mögött.

Különösebb változás nem történt egészen addig, míg a Doldrums-ba nem értek. Itt a vezető PRB lefékezett, alkalmat adva az üldözőknek a felzárkózásra. De viszonylag hamar átjutván, inkább előnyt kovácsolt a helyzetből mint hátrányt. Aki jól járt az ismét az enyhén szólva is szélsőséges Mike Golding (Ecover) volt. Sikerült megközelítenie a második helyen járó Bonduelle-t, de a vezetőre jelenleg ő sem tudott hozni. Így a PRB jó pozícióban és 165 mérföld előnnyel vágathat a cél felé.

Ma reggelre már csak hárman vannak a Csendes Óceánon, mivel a 11. Benoit Pamadeau (Max Havelaar/Best Western) is megkerülte a Horn fokot.

Az elmúlt történéseinél maradva Dominique Wavre (Temenos) megelőzte a jégdarabbal történt ütközés miatt sérüléseitől vérző Sebastien Josse-t (VMI) ,de 19-én az egyik backstág a nyakába szakadt. Bár az árbocának nem történt baja, köszönhetően a gyors reakciójának, most egy gyengébb kötéllel tudta helyetesíteni az elszakadtat. Így a VMI ismét elé került és Dominique kénytelen egy kicsit óvatosabban haladni.