Simon le Bon, a legendás Duran Duran énekese kedden jelentette be tervét, miszerint újra versenyezni fog a Drum nevű jachttal még ezen a nyáron, méghozzá a Rolex Fastnet Race-n, mely augusztus 7-én rajtol.


Simon Le Bon
Le Bon és legénysége a halál torkából menekült meg az 1985-ös Fastnet Race versenyen, miután a Drum felborult egy viharban a Cornish partjainál. A 40 éves le Bon most először egyesíti a régi csapatot. Az újraegyesítés dátuma a Drum utolsó kísérletének (1985) 20. évfordulóján lesz.



A jachtot azóta Arnold Clark Drum névre lett átkeresztelve tulajdonosa után. Sir Arnold szívesen kölcsönadta hajóját Le Bonnak és csapatának, mint szponzor, miután hallott Le Bonnék tervéről.



Sir Arnold Clark így kommentálta a törekvést: “Amikor hallottam Simonék tervéről, el voltam ragadtatva. Amióta szert tettem a Drumra, azóta ez a hajó a legnagyobb passzióm. Normál esetben kocsi kulcsokat adok át a vásárlóknak és nem a hajómét! Büszke pillanat, hogy láthatom őket indulni ezen a versenyen. A legjobbakat kívánjuk a csapatnak és várjuk őket a célvonalnál.”



Simon Le Bon szabadságolta magát a Duran Duran elfoglalt turnéjáról. 2001-ben az öt eredeti taggal



Simon Le Bon, Nick Rhodes, John Taylor, Roger Taylor és Andy Taylor –




tért vissza a popszakmába a megújult csapat. Rajongóik száma 1,5 millió szerte a világban.



“Megborzongtam a gondolaton, hogy újra képesek vagyunk versenyezni a Drummal.” – mondta Le Bon. „Remélhetőleg ez alakalommal be is fejezzük a versenyt. Valami más, ami motivál bennünket, hogy növeljük az RNLI és a kutató-, mentőcsapatok munkaértékének méltányolását.”