Lassan a végét járja az Agárdi Nemzetközi Hét. Pedig tavasszal a tó, a szokottnál is több vitorlázót vonzott magához. Köszönhető ez talán annak, hogy a Balatonon megszaporodtak a versenyek és így nyár derekán már mindenki inkább ott versenyez.


Idén Finn és Sikló osztályoknak lett csak kiírva a verseny, abból is a Sikló ifinek és felnőttnek bajnokságként. A Finn osztálynak ranglista verseny volt. Ennek ellenére a 18 illetve 16 hajó gyűlt csak össze.

Azt nem mondanám, hogy a tavi vitorlázás haldoklik, inkább a tavasz és az ősz az időszaka. Nyáron, inkább a Balatont választják a versenyzők.

Félretéve a kesergést, csütörtökön négy futamot sikerült rendezni, ami nem jött rosszul, hiszen nem jósoltak sok szelet a továbbiakra. Így is volt. Futampróbálkozás volt ugyan pénteken, de eredménye az nem. Szombaton sem igazán ért meg a szél két futamot, mégis megtartották azt, így már biztosan volt kieső és bajnokság is… Vasárnapra maradt egy, ami időben le is zajlott.

A Finn versenyt Hajdu Balázs nyerte, a hétből öt futamot nyerve egy második hellyel, vasárnap már el sem kellett indulnia.

A Sikló felnőtt bajnokságot Huszár Géza hat első és egy második hellyel meggyőző fölénnyel nyerte, míg az ifiknél Tomai Balázs felnőttként második helyen diadalmaskodott.