Fináczy György (Déli Szél) haladt át először a virtuális célvonalon Csopak előtt, ezzel ő nyerte az idei TBS Nagydíjat. Ma délután 18:33-kor futott be és ezzel negyedszer szerezte meg a legjobb hazai szóló vitorlázónak járó elismerést. Másodikként a címvédő Litkey Farkas (Zoll Platz) ért célba.


A versenyzők nagy része még mindig vízen van és reménykedik, hogy valami kis szélcsík esetleg előremozdítja őket. Az augusztusi kánikulában megszokott szélcsendes napokat idézett a szombat, ezért egész nap tükörsima vízen kellett megküzdeniük a versenyzőknek azért, hogy minimális tempóban, de azért haladhassanak valamennyit.



A versenyt idén fokozottan jellemezte a kitartás és a koncentráció. Egy rossz mozdulat nagymértékben ronthatta a hajós sebességét. Emellett természetesen a vitorlák különböző kombinációja is javított, avagy rontott a helyzeten.



A Tihanyi-szorosban Gyuri bácsi (Déli Szél) orrvitorlát sem használva hátszelezett egy szál nagyvitorlával – és még utána is így haladt egy jó darabig. Feltehetőleg jobb hatásfokúnak ítélte azt meg és valószínűleg volt benne ráció, mert Litkey Farkas (Zoll Platz) egy centit csak, ha hozott rajta rícserével, a szorost elhagyva pedig fokozatosan lemaradt Almádi felé. Később valamelyest javított helyzetén, de ez már kevésnek bizonyult.



A harmadik helyen áll jelenleg és várhatóan hamarosan befut Rick Gergely (Hajofestek.hu), aki nagy csatában szerezte meg ezt a helyet Pálinkás Csabától (Vizes 8-as) akit egész nap kergetett.