Grant Wharington, a VOR ausztrál hajójának kapitánya végre megnevezte a csapatot, amely részt vesz a három nap múlva startoló – 31,250 tengeri mérföldes – 2005-2006 VOR-on.




© 2005 igloo pty ltd and Cameron Manderson
A csapat kissé későn állt össze véglegesen, ezért most eszeveszett tempóban készülődnek a vasárnapi vigoi startra, miután az utolsó utáni pillanatban egy titokzatos szponzor kihúzta őket a kátyúból.



Következzék hát a csapat, amelynek tagja a VOR veterán Ian ‘Szélhámos’ Walker is, Melbourne-ből, Graeme Taylor és Adam Hawkins, az új-zélandi Fraser Brown, Jeff Scott, Campbell Field navigátorként, illetve a brit Guy Salter és Mark Bartlett.



„A csapat szépen lassan jön csak össze, mivel vannak akik még Ausztráliában intézik ügyeiket. Péntekre gyűlünk egybe – egy nappal a verseny rajtja előtt.”



„Minden a tervek szerint zajlik (többé-kevésbé), de ilyen rövid idő alatt a legkisebb csúszás is komoly galibát okozhat”.



Walker hatalmas tapasztalatot hoz a csapatnak a több ezer óceánon levitorlázott mérföldjével. Befejezte a 1997-’98 és a 2001-’02 Volvo Ocean Racet is és a Sydney – Hobart versenyen is háromszor nyert handicapben és abszolútban is.



A Volvo Ocean Race első állomása Fokváros, utána következik a Melbourne-ig tartó döglesztő szakasz, ahová várhatóan január 17-e körül érkezik a mezőny.