A tegnapi két sikeres futam után, ma egy futamot sikerült megtartani a Finn Masters Világbajnokságon. A nap halasztással kezdődött és csak lassan alakult ki a stabilnak ígérkező délnyugati szél. Dél után a rendezőség kirendelte a mezőnyt a vízre és elrajtoltatta a két csoportban küzdő közel 200 hajót.


Szilva most tudja meg

A szél először dél felé változott, – amit a rendezőségnek sikerült egy pályamódosítással korrigálnia- majd az utolsó szakaszra egy zivatar miatt az ellenkező irányba 90 fokot fordult.
Ez a mezőnyben addig meglévő helyezéseket felborította és hatalmas győztesek és vesztesek születtek a befutóra.

Magyar szempontból a változásnak két nagy nyertese volt. Az első csoportban Sipos Péter rendkívül rosszul rajtolt, de mindkét szélváltozást kedvezően megfogva a végelszámolásnál
beért a harmadik helyen. A második csoportban a győztes kiléte hosszú ideig bizonytalan volt, mert a változások a két egymástól öt perc különbséggel rajtoló csoportot összefújta és a szorosan befutó versenyzők között célhajón a számok felírásán kívül nem volt idő másra. Azután szép lassan kiderült, hogy az utolsó szakaszon az addig középmezőnyben vitorlázó Szilvássy Attila, barcelonai olimpikon
remek taktikázással nyerte a futamot.

Az összetettben
a cseh Michael Meier vezet mai második helyével, mögötte, már csak egy pont hátrányban az
német André Budzien, aki a legutóbbi három masters világbajnokságon is csak a második helyre szorult és minden alkalommal más bizonyult jobbnak nála. Litkey Farkas az eddig legjobban álló magyar versenyző a mai egy 9. helyével feljött a 6. helyre,míg Szilvássy Attila a 7.

Folytatás holnap reggel 10-kor.